Οι αρχηγοί των Μικτών ομάδων της ΕΠΣΚ μιλούν στο «Νέο Αγώνα»

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΦΟΥΡΚΑ

Η Μικτή ομάδα της Κ16 της ΕΠΣ Καρδίτσας πήρε την πρόκριση για τους ”16” του Πανελληνίου πρωταθλήματος και σε λίγες ημέρες σε παιχνίδι με την αντίστοιχη της Κοζάνης, θα διεκδικήσει την είσοδο στις 8 καλύτερες ομάδες.

Σε μία συνέντευξη τους στο “ΝΕΟ ΑΓΩΝΑ” ο αρχηγός της Κ16 της Καρδιτσιώτικης ομάδας Δημήτρης Παπαευθυμίου μίλησε για την επιτυχία και τον επόμενο στόχο ενώ ο ”κάπταιν” της Κ14 Aθανάσιος Μπουτζιωρής αναφέρθηκε στην πορεία της ομάδας στο αντίστοιχο πρωτάθλημα.

Ας δούμε αναλυτικά τι είπαν:

Δημήτρης Παπαευθυμίου

(Αρχηγός Κ16, έτος γέννησης 2007, Κεντρικός Αμυντικός)

Καταρχήν Δημήτρη συγχαρητήρια για την πρόκριση στις 16 καλύτερες ομάδες της Ελλάδας. Και ξεκινάω απευθείας από αυτό για να σε ρωτήσω ποιοι ήταν οι λόγοι που οδήγησαν την ομάδα της πόλης μας σε αυτήν την επιτυχία’’:

«Αρχικά σας ευχαριστώ πολύ την πρόσκληση. Κατά την γνώμη μου ο κύριος λόγος για την επιτυχία μας και την πρόκριση στην επόμενη φάση ήταν το καλό κλίμα ανάμεσα στους παίκτες και στους προπονητές της ομάδας μας. Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι είμαστε όλοι δεμένοι σαν μια οικογένεια».

Πιστεύεις ότι αυτή η ομάδα μπορεί να προχωρήσει και στην επόμενη φάση;

«Πιστεύω πως διαθέτουμε τα κατάλληλα εφόδια και την ποιότητα να περάσουμε στην επόμενη φάση και να κάνουμε ακόμη ένα βήμα για το όνειρο της συμμετοχής μέχρι και στον τελικό».

Δώσε μου κάποιες λεπτομέρειες για το πώς κύλησε μέχρι τώρα η φετινή σεζόν από τη στιγμή που ξεκίνησαν οι προπονήσεις με τη μικτή μέχρι και σήμερα:

«Από την έναρξη των προπονήσεων φαινόταν η διάθεση μας, το καλό κλίμα και η δουλειά που γινόταν για να έρθει εν τέλει η πρόκριση. Το σημαντικότερο ίσως όλων είναι οι αναλύσεις των αγώνων (επίσημων και φιλικών), κάτι πρωτόγνωρο για εμάς. Μας βοήθησαν πολύ να εξελιχθούμε ατομικά σαν παίχτες».

Τι θα ήθελες να αλλάξει ή να βελτιωθεί στη λειτουργία του μικτών ομάδων; Είναι κάτι από τη φετινή σεζόν που θα ήθελες να ξεχάσεις;

«Κατά την άποψη μου θα πρέπει να καθιερωθούν οι τακτικές αναλύσεις των παιχνιδιών και των παικτών ατομικά καθώς με αυτόν τον τρόπο δίνεται η ευκαιρία στον παίκτη να αντιληφθεί σε μεγαλύτερο βαθμό το παιχνίδι. Το μοναδικό μελανό σημείο στην μέχρι τώρα πορεία μας ήταν η ήττα μέσα στο Βόλο, ένα παιχνίδι το οποίο έπρεπε να αντιμετωπιστεί πιο σοβαρά από όλους μας».

Από τους προπονητές σου έχω μάθει ότι πέρα από ποδοσφαιριστής είσαι εξαιρετικός χαρακτήρας αλλά και μαθητής. Θεωρείς ότι το διάβασμα σε βοηθάει στο ποδόσφαιρο ή το ποδόσφαιρο στο διάβασμα; Μπορούν αυτά τα δύο να συνδυαστούν κατά την άποψή σου;

«Θεωρώ πως και τα δύο είναι σημαντικά στην εξέλιξη μου σαν ποδοσφαιριστής και σαν μαθητής αντίστοιχα. Το διάβασμα με βοηθάει περισσότερο να συγκεντρώνομαι εντός αγωνιστικού χώρου και να εστιάζω καλύτερα στα αδύναμα σημεία μου. Άμα υπάρχει ο στόχος, η θέληση και η υπομονή εννοείται πως μπορούν να συνδυαστούν ακόμα και σε βάθος χρόνου».

Ποιοι είναι οι στόχοι σου για το μέλλον;

«Οι στόχοι μου για το μέλλον είναι να εξελιχθώ σαν ποδοσφαιριστής και κυρίως σαν άνθρωπος, επίσης θέλω να μπω στο αστυνομικό σώμα»

Σε ευχαριστώ πολύ. Καλή τύχη στο παιχνίδι με την ομάδα της Κοζάνης. Θα ήθελες να προσθέσεις κάτι άλλο;
«Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας!»

Αθανάσιος Μπουτζιωρής

(Αρχηγός Κ14, έτος γέννησης 2009, Κεντρικός Αμυντικός)

Πως ήταν η φετινή εμπειρία σου από τη συμμετοχή σου στις μικτές ομάδες; Θέλω να μου μιλήσεις αναλυτικά τόσο για τα θετικά όσο και για τα αρνητικά που πιθανό να συνάντησες:

«Ήταν η πρώτη μου χρόνια στις μικτές ομάδες . Ήταν μια πολύ καλή εμπειρία που ελπίζω να ξαναζήσω και τα επόμενα χρόνια γιατί φημολογείται ότι δεν θα υπάρχει Κ16 τους χρόνου. Τα θετικά ήταν παρά πολλά. Έκανα καινούριες παρέες γνώρισα καινούριους προπονητές και είχα την ευκαιρία μέσω των μικτών να δείξω τις ικανότητες μου στο ποδόσφαιρο σε ομάδες της super league. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι αρνητικό».

Από τους προπονητές σου έχω μάθει ότι πέρα από ταλαντούχος ποδοσφαιριστής είσαι εξαιρετικός χαρακτήρας αλλά και άριστος μαθητής. 20 σε όλα τα μαθήματα και ένα μόνο 19! Πραγματικά εντυπωσιακό! Θεωρείς ότι το διάβασμα σε βοηθάει στο ποδόσφαιρο ή το ποδόσφαιρο στο διάβασμα; Μπορούν αυτά τα δύο να συνδυαστούν κατά την άποψή σου;

«Δεν θεωρώ ότι το διάβασμα με βοηθάει στο ποδόσφαιρο ή το αντίθετο. Μέχρι στιγμής μπορώ και καταφέρνω να συνδυάζω προπονήσεις και αγώνες με το διάβασμα αλλά φαντάζομαι στο λύκειο θα είναι πιο δύσκολα. Αυτό έχει όμως σαν αποτέλεσμα να μην έχω τόσο ελεύθερο χρόνο».

Επίσης ενημερώθηκα ότι τώρα που ολοκληρώθηκαν οι υποχρεώσεις της Κ14, οι προπονητές σου σε καλούν στις υποχρεώσεις της ομάδας Κ16, παρότι είσαι 2 χρόνια μικρότερος. Πώς το σχολιάζεις αυτό;

«Αρχικά είναι τιμή μου που κλήθηκα να προπονηθώ εκτός από την Κ14 και στην μικτή Κ16. Αν μου δοθεί η ευκαιρία να αγωνιστώ σε κάποιον αγώνα θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό».

Για το γεγονός ότι μέσα από τα παιχνίδια σου με τη μικτή, ήδη σε έχουν ξεχωρίσει οι scouter των μεγάλων ομάδων της Superleague έχεις να πεις κάτι;

«Είμαι πολύ χαρούμενος που με έχουν ξεχωρίσει ομάδες της superleague αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα σταματήσω να προσπαθώ για την επίτευξη του στόχου μου που είναι να αγωνιστώ σε κάποια ομάδα της superleague».

Ποιοι είναι οι στόχοι σου για το μέλλον;
«Ο κύριος μου στόχος είναι να γίνω επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Αν δεν πετύχει αυτό θα ήθελα να γίνω αξιωματικός η υπαξιωματικός αεροπορίας».

Σε ευχαριστώ πολύ. Καλή τύχη στο παιχνίδι με την ομάδα της Κοζάνης.
Θα ήθελες να προσθέσεις κάτι άλλο;

«Όχι, ευχαριστώ πολύ».