ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ

H λέξη εμπαιγμός δεν είναι αρκετή για να περιγράψει τον τρόπο αντιμετώπισης των ομάδων της δεύτερης εθνικής κατηγορίας από την πολιτεία με το ζήτημα του στοιχήματος! Μιλάμε για ντροπή. Για ένα αίσχος που προκαλεί πραγματικά αγανάκτηση!

Δεν τους καίγεται καρφί με λίγα λόγια! Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να εισπράττουν τα λεφτά οι “μεγάλοι”. Αν ήταν σε θέση να κάνουν ένα πρωτάθλημα με τέσσερις ομάδες, θα το έκαναν! Ούτως η άλλως, βέβαια, αυτό ισχύει. Τέσσερις είναι οι ομάδες του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ολυμπιακός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός! Οι υπόλοιποι που παίζουν στη SL1 είναι δορυφόροι ενώ στις παρακάτω κατηγορίες δεν υπάρχει τίποτα. Κι αυτοί που ανεβαίνουν κάθε φορά είναι οι δορυφόροι που αντικαθιστούν τους δορυφόρους που πέφτουν!

Από τη στήλη έχουμε γράψει ουκ ολίγες φορές πως για να καταλήξει κανείς σε τεκμηριωμένα συμπεράσματα για τη λειτουργία της δημόσιας ζωής του τόπου, δεν έχει παρά να παρακολουθήσει… ποδόσφαιρο!

Ο,τι συμβαίνει στο ποδόσφαιρο συμβαίνει παντού!  Όπως αντιμετωπίζονται οι μικροί έναντι των μεγάλων ομάδων, έτσι ακριβώς αντιμετωπίζονται οι πολίτες έναντι των λίγων εκλεκτών που θησαυρίζουν στην πλάτη τους με δημόσιο χρήμα.

Κουμάντο στη χώρα κάνουν συγκεκριμένοι μεγαλοσχήμονες! Οι οποίοι ελέγχουν τα πάντα και φυσικά το ποδόσφαιρο. Οι πολιτικοί, ανεξαρτήτως με το πως αυτοπροσδιορίζονται ιδεολογικά (μ’ αυτούς τους ιδεολογικούς αυτοπροσδιορισμούς γελάνε και οι πέτρες!), διεκπεραιώνουν κάθε φορά τα συμφέροντα των μεγάλων.

Είναι το υπηρετικό προσωπικό δηλαδή…

——————–

«Μαθημένο είναι τ’ αρνί, να του παίρνουν το μαλλί»

Ελληνική παροιμία