Αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις από την επόμενη εβδομάδα είναι οι αγρότες στον κάμπο της Καρδίτσας για το θέμα των ανοιχτών- χαμηλών τιμών στο βαμβάκι και τα υπόλοιπα φλέγοντα ζητήματα.

Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων συγκαλεί παναγροτική σύσκεψη την Τετάρτη στις 7 το απόγευμα στον Παλαμά, όπου και θα συζητηθεί το θέμα των τιμών που «καίει» χιλιάδες βαμβακοπαραγωγούς του Νομού.


Η σύσκεψη θα λάβει χώρα το απόγευμα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, με τους αγροτικούς συλλόγους να προσανατολίζονται στη διοργάνωση δυναμικών κινητοποιήσεων με τα τρακτέρ, πιθανώς από την επόμενη κι εβδομάδα.

Αυτό ανακοίνωσαν οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας στη χθεσινή μεγάλη σύσκεψη που συγκάλεσε η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων. Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Νίκαια παρουσία πλήθους αγροτών απ’ όλα τα μέρη της χώρας, τέθηκαν τα φλέγοντα ζητήματα του αγροτικού κόσμου, καθώς και η προοπτική κλιμάκωσης των αγωνιστικών κινητοποιήσεων συντονισμένα σε πανελλαδικό επίπεδο από το νέο έτος.
Οι αγρότες θα έχουν την Παρασκευή συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρο Αραχωβίτη, ώστε να καταθέσουν τα αιτήματα τους, ενώ οι αγρότες θα συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις για τον προϋπολογισμό στις 18 Δεκεμβρίου .

Μεταξύ άλλων οι αγρότες που συντάσσονται με την Πανελλαδική Επιτροπή των μπλόκων, αποφάσισαν πως θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων με επίκεντρο τα αιτήματα τους για την καλλιέργεια του βαμβακιού, ενώ αναμένονται να γίνουν νέες συσκέψεις τις επόμενες ημέρες, ώστε να γενικευτούν και να συντονιστούν οι κινητοποιήσεις τους προς το τέλος του Ιανουαρίου.

Σημειώνεται πως με βάση την ανακοίνωση της Πανελλαδικής Επιτροπής των μπλόκων τα αιτήματα που προβάλλουν οι αγρότες αφορούν, μεταξύ άλλων, τις εισφορές τους στον ΕΦΚΑ, το κόστος της παραγωγής (πετρέλαιο, ρεύμα), τα ζητήματα των αποζημιώσεων, την κατάργηση του φόρου στο κρασί, αλλά και η υλοποίηση της δέσμευσης για τη θέσπιση του ειδικού ακατάσχετου τραπεζικού λογαριασμού.