*Κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων – Κίνδυνος να χαθούν δεκάδες εκατ. ευρώ που επενδύθηκαν για το έργο

Στο… έλεος της εγκατάλειψης βρίσκεται η σήραγγα του Αχελώου, με τους αρμόδιους φορείς αλλά και τους κατοίκους της περιοχής, να… χτυπούν καμπανάκι κινδύνου.

Παρότι, έχουν περάσει σχεδόν δύο μήνες από τότε που σημειώθηκε κατάπτωση στη σήραγγα του Αχελώου από Δρακότρυπα προς Πετρωτό, δεν έχει υπάρξει καμία παρέμβαση της πολιτείας, με αποτέλεσμα η περιοχή να κινδυνεύει με πλημμυρικά φαινόμενα.

Το θέμα είχε αναδείξει ο «Νέος Αγών», ύστερα από την καταγγελία που έκανε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Αλέξανδρος Μαντζιάρας.

Στο διάστημα των δύο περίπου μηνών από την κατάρρευση της οροφής, έχουν συγκεντρωθεί ποσότητες νερού από το μέτωπο του Πετρωτού τα οποία σε περίπτωση νέων έντονων βροχοπτώσεων θα σπάσουν τα τοιχία της σήραγγας, η οποία θα καταρρεύσει και έτσι θα χαθούν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ που επενδύθηκαν για το έργο, που γνωρίζει τα τελευταία χρόνια την εγκατάλειψη.

Το πιο ανησυχητικό όμως είναι ότι κινδυνεύει ένα ολόκληρο χωριό να βυθιστεί στα νερά και τη λάσπη…

Η εξέλιξη αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι δεν έχει προχωρήσει σε όλο της το μήκος (13 χιλιόμετρα περίπου) η επένδυση της σήραγγας, με αποτέλεσμα από την κατάπτωση να κινδυνεύει αφενός μεν με κατάρρευση όλη η σήραγγα και αφετέρου με πλημμύρα το χωριό της Δρακότρυπας , αλλά και οι γύρω περιοχές.