Ο Μόμτσιλ Σβεντάνοφ που αποτελεί και επισήμως τη νέα μεταγραφή της Αναγέννησης είναι ο τέταρτος Βούλγαρος που θα φορέσει την κιτρινόμαυρη φανέλα στην ιστορία της ομάδας!

Του διεθνούς μεσοεπιθετικού, προηγήθηκαν διαχρονικά οι παρουσίες κι άλλων  παικτών που όταν ήλθαν στην Αναγέννηση, αλλά οι τρειίς εξ αυτών, ανεξάρτητα με την πορεία τους, υπήρξαν ηχηρές μεταγραφές.

Με πρώτη και καλύτερη του Ιβάν Μίτεφ που μεταγράφηκε στην ομάδα το 1998 μαζί με άλλες εντυπωσιακές κινήσεις που είχε κάνει τότε η διοίκηση του Κώστα Καπράνα (Αντεμάρ, Τζάτζος, Καβακάς, Χρυσοστομίδης κλπ). Ο Βούλγαρος αμυντικός είχε έλθει από εντυπωσιακές θητείες σε Ξάνθη και Καβάλα, αλλά δυστυχώς δεν απέδωσε τα αναμενόμενα όπως και όλη η ομάδα τότε.

Δεύτερος Βούλγαρος που έπαιξε στην Αναγέννηση στα μέσα της δεκαετίας του 2005 σε εποχές Γ’ Εθνικής Κατηγορίας ήταν ο Νικολάϊ Πραματάροφ, ο οποίος είχε εξαιρετική παρουσία στην επίθεση και αγαπήθηκε από τον κόσμο της ομάδας καθώς πέρα από καλός ποδοσφαιριστής ήταν και εξαίρετος χαρακτήρας.

Τρίτος ο Τοντόρ Τιμόνοφ που μεταγράφηκε στην Αναγέννηση τον Ιανουάριο του 2014 αλλά παρά τις πλούσιες παραστάσεις (παρουσία και στο Γιουρόπα Λιγκ) και την εξαιρετική του τεχνική κατάρτιση (αγωνιζόταν ως μεσοεπιθετικός) δεν κατάφερε να αποδώσει τα αναμενόμενα.

Εφυγε πάντως σαν κύριος, χαρίζοντας τα χρήματα που προβλέπονταν στο συμβόλαιό του. Εξαιρετικός χαρακτήρας και αυτός.

Το 2008 στην ομάδα ήλθε και ο Πέτερ Σοπόφ, χωρίς όμως κι αυτός να κάνει κάτι το σημαντικό.

Τέταρτος ο Μόμτσιλ Σβεντάνοφ, που έρχεται στην ομάδα σε εποχές δεύτερης εθνικής κατηγορίας και μάλιστα ως εν ενεργεια διεθνής στην εθνική ομάδα της Βουλγαρίας!

Ευχόμαστε τα καλύτερα…

Θ.Κ.