Ξεκινά σήμερα το Ευρωμπάσκετ 2022 με την εθνική μας ομάδα να συμμετέχει με υψηλές προσδοκίες για διάκριση!

Η επίσημη αγαπημένη όπως την αποκαλούν από το “θαύμα” του 1987, όταν η τρομερή παρέα του Νίκου Γκάλη ανέβαινε στο πρώτο σκαλί της Ευρώπης, θα παλέψει ακόμη και για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.

Μ’ αφορμή την έναρξη του κορυφαίου μπασκετικού ραντεβού (η διοργάνωση θα φιλοξενηθεί σε τέσσερις χώρες), είναι επόμενο η σκέψη μας να… στριφογυρίζει στις επιτυχίες του παρελθόντος!

Το έπος του ‘87 επαναλήφθηκε με συγκλονιστικό τρόπο το φθινόπωρο του 2005 στο Βελιγράδι όταν η εθνική μας επικράτησε της Γερμανίας με 78-62 και στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης για δεύτερη φορά.

Εκεί ήταν κι ένας δικός μας Καρδιτσιώτης! Οχι κάποιος τυχαίος, αλλά ένας τύπος που έβαλε φαρδιά πλατιά τη σφραγίδα του στο Ελληνικό (και όχι μόνο) μπάσκετ!

Ο Γιάννης Μπουρούσης που τον βλέπουμε στις ΦΩΤΟ με το χρυσό μετάλλιο και το τρόπαιο του πρωταθλητή Ευρώπης! Το καινούργιο μεγάλο κλειστό της πόλης μας δικαίως φέρει πλέον το όνομά του διότι είναι ο αθλητής που ξεχώρισε περισσότερο από κάθε άλλον σε διασυλλογικό επίπεδο από την περιοχή μας…

Και η προσφορά του στην Καρδίτσα συνεχίζεται πλέον από τη θέση του προέδρου του ΑΣΚ!

Θ.Κ.