ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ

Τα… συρτάρια μας με τα αρχεία της Αναγέννησης είναι γεμάτα από γεγονότα και ιδιαίτερες στιγμές. Εφάμιλλα των αρχείων του… κράτους! Πράγμα φυσιολογικό καθώς η διαδρομή της συγκεκριμένης ομάδας ξεκινά από πολύ μακριά και είναι αδιάκοπη μέσα στο χρόνο…
Σχεδόν συμπίπτει με την απελευθέρωση της Καρδίτσας από τους Οθωμανούς, η αφετηρία της…

Είμαστε απ’ αυτούς που την ιστορία την έχουμε ερευνήσει σε κάθε της πτυχή και φυσικά την αναδεικνύουμε με κάθε αφορμή διότι είναι ο “φάρος” για το παρόν και το μέλλον.

Αισθανόμαστε δέος, όταν και μέσω της αναδρομής στο παρελθόν ξετυλίγεται μπροστά μας, μαζί με τα γεγονότα, η παθολογική λατρεία που έτρεφε διαχρονικά ο Καρδιτσιώτης για το σύλλογο. Λατρεία που δεν γιγαντώθηκε από τις διακρίσεις και τους τίτλους μέσα στα χρόνια, αλλά από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που συνθέτουν και σφυρηλατούν την οντότητα αυτής της ομάδας.

Ακόμη και η μη άνοδος στην Α’ Εθνική, είναι ένα στοιχείο που θα λέγαμε ότι έδεσε πιο δυνατά τη σχέση της με τους φιλάθλους. Κάτι σαν τον… Οδυσσέα που παλεύει να φθάσει στην Ιθάκη η ιστορία της!

Μετά την πρόκριση επί του Μακεδονικού την περασμένη Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη το πρόγραμμα της 4ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος περιλαμβάνει αύριο έναν εντός έδρας αγώνα για την Αναγέννηση απέναντι στον Απόλλωνα Πόντου.

Δυστυχώς όμως, λόγω της απίστευτης γραφειοκρατίας, δεν θα μπορέσει να δώσει αυτό το ιδιαίτερο ματς στο σπίτι της, καθώς στο Δημοτικό Στάδιο πραγματοποιούνται έργα ανακατασκευής του χλοοτάπητα. Ετσι αναγκάζεται να ξενιτευτεί.

Θα παίξει στο Βόλο και συγκεκριμένα στο Πανθεσσαλικό Στάδιο και θα παλέψει για την πρόκριση για να δώσει το παρών και στην 5η φάση της διοργάνωσης, επαναλαμβάνοντας κατά κάποιο τρόπο την αρχή της περσινής καταπληκτικής πορείας!

Θα είναι μόνη της στο Βόλο; Οχι φυσικά. Πλήθος φιλάθλων θα την ακολουθήσουν δημιουργώντας τις συνθήκες μιας “καυτής” έδρας ακόμη και στο φαραωνικό αχανές Στάδιο του Βόλου.

Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ!
Όπως ήταν επόμενο αναβίωσαν μνήμες και το μυαλό των περισσοτέρων και ιδιαίτερα των παλαιότερων “ταξίδεψε” στη μεγαλύτερη μετακίνηση Αναγεννησιωτών που έλαβε χώρα στην ιστορία!

Ήταν την Κυριακή 19 Ιουνίου του 1993 όταν η Αναγέννηση αγωνιζόταν λόγω τιμωρίας στο ΕΑΚ του Βόλου με τον Κολινδρό, στην τελευταία αγωνιστική της Γ’ Εθνικής. Ήθελε μόλις μια ισοπαλία για να πάρει την άνοδο (ο Κολινδρός μόνο νίκη) πράγμα που παρά τα πάμπολλα εμπόδια του παρασκηνίου κατάφερε καθώς το ματς τελείωσε ισόπαλο 0-0. Ακολούθησε, ως γνωστόν η επική πορεία στη Β’ Εθνική, που ακόμη μνημονεύεται…

Εκείνο το απόγευμα περισσότεροι από 8.000 φίλαθλοι της Αναγέννησης γέμισαν ασφυκτικά τις δύο εξέδρες του Βολιώτικου Σταδίου, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα που όσοι την έζησαν δεν πρόκειται να την ξεχάσουν ποτέ…

Νατο, λοιπόν, το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό απ’ αυτά τα ιδιαίτερα που διαθέτει αυτη η ομάδα! Τη δημοφιλία και τη μεγάλη επίδραση στα συναισθήματα των απανταχού Καρδιτσιωτών.

Οι εποχές από τότε έχουν αλλάξει, το αυριανό ματς δεν όπως εκείνος ο “τελικός”, αλλά έχει το δικό του ξεχωριστό ενδιαφέρον και είναι απ’ αυτά που η ιστορία γράφει. Ο κόσμος της Αναγέννησης, θα είναι και πάλι πιστός στο ραντεβού με την αγαπημένη του…