ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ

Το μοναδικό πρωτάθλημα δεύτερης εθνικής κατηγορίας στην Ευρώπη που έχει διακοπεί μεσούσης μιας αγωνιστικής σεζόν είναι αυτό της super league 2 Ελλάδος! Η μοναδική διοργάνωση που έχει απαξιωθεί τόσο πολύ από την ίδια της τη χώρα!

Μπήκαμε στην τρίτη εβδομάδα από την ώρα που αποφάσισαν οι ομάδες αναστολή σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον τρόπο που κατανέμονται τα χρήματα από το στοίχημα και ουδείς γνωρίζει τι ξημερώνει!

Χθες δημοσιεύτηκε η νέα ΚΥΑ (Κοινή Υπουργική Απόφαση) όπου προβλέπει την χρηματοδότηση όλου του επαγγελματικού και ερασιτεχνικού αθλητισμού πλην της super league 2!!! Ολοι μαζί και ο… ψωριάρης χώρια δηλαδή!

Μιλάμε για αδιανόητες και πρωτοφανείς καταστάσεις! Ούτε επί… Αμίν Νταντά στην παλιά Ουγκάντα τέτοιες ομορφιές! Πως φθάσαμε όμως εδώ, σ’ αυτή την πραγματικά απερίγραπτη στάση της αθλητικής ηγεσίας έναντι της συγκεκριμένης κατηγορίας;

Στραβοξύπνησε ένα πρωί ο Αυγενάκης και είπε: “αυτούς θα τους αφανίσω”; Αποφασίζει μόνος του ο υφυπουργός Αθλητισμού για το πως θα εξελιχθεί αυτή η ιστορία; Όχι βέβαια. Τα χουμε εξηγήσει σε προηγούμενες αναφορές μας.

Το σκηνικό είναι διαμορφωμένο εδώ και πολύ καιρό. Η κόντρα των ισχυρών για τον έλεγχο του ελληνικού ποδοσφαίρου (Μαρινάκης – Μελισσανίδης – Σαββίδης) είναι η βασική αιτία! Από εκεί ξεκινούν όλα.

Έχουμε ένα μέτωπο που μένεται και όπως συμβαίνει πάντα στις συρράξεις, αυτοί που την πληρώνουν είναι οσοι βρίσκονται στη μέση. Και κυρίως ο… άμαχος πληθυσμός! Στη μέση από τη super league 2 βρίσκονται οι ομάδες που έχουν πραγματική διοίκηση και που δεν ανήκουν στο άρμα κάποιων εκ των αντιμαχόμενων δυνατών.

Μία εξ αυτών είναι και η δική μας, η Αναγέννηση. Δυστυχώς αποτελούν την μειοψηφία ώστε να μπορούν να δρομολογήσουν εξελίξεις. Ετσι “λούζονται” χωρίς να φταίνε σε τίποτα όλες τις επιπτώσεις. Και καλά εκείνοι που ανήκουν κάπου ή επιδίδονται σε κυβιστήσεις επιδιώκοντας την εύνοια.

Οι υπόλοιποι; Σε τι πρωτάθλημα να συμμετάσχουν και με ποιες προοπτικές; Και πως μπορούν ν’ αλλάξουν την κατάσταση; Είναι αδύνατον. Ούτε να στειλουν σπίτι τον Λεωνίδα μπορούν, του οποίου η προσφορά του μέχρι στιγμής σε όσα γίνονται στην κατηγορία, είναι να βγάζει… φωτογραφίες στις συναντήσεις με τον Αυγενάκη και να “ξεχνάει” να ενημερώνει το σώμα για τα κρίσιμα!

Μία από τις αιτίες που έγινε η κατάσταση “μπάχαλο” τελευταία είναι και η ψήφος του για τον νέο αρχιδιαιτητή! Είναι όμως μόνο ο Λεωνίδας το πρόβλημα; Οχι φυσικά! Και να φύγει άλλος θα μπει στη θέση του.

Απ’ όπου και να το πιάσεις το πράγμα άκρη είναι αδύνατον να βρεις! Ισως η μόνη λύση είναι να επέμβει ο.. γίγαντας Κιμ! Να τον παρακαλέσουμε να πατήσει το κουμπί και να μη μείνει κολυμπηθρόξυλο!

παραΣΠΟΝΤ(ί)ΕΣ

Διαβάζουμε στην ειδησεογραφία της κεντρικής αθλητικής δημοσιογραφικής σκηνής: “Θετική η ομοσπονδία Αυστραλίας να φιλοξενήσει τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας μετά την πρόταση Μπαλτάκου”!!! Χαρές και πανηγύρια σε όλη την επικράτεια!

Ιδιαίτερα στην επαρχία που λόγω και της αδράνειας στη super league 2 oι φίλαθλοι είναι έτοιμοι να ξεχυθούν στους δρόμους για να εκδηλώσουν την εθνική τους υπερηφάνεια!!! Η ποδοσφαιρική Ελλάδα αλλάζει και κάνει ένα μεγάλο άλμα προς τα εμπρός αποκτώντας πλέον το διεθνές κύρος που της αρμόζει!

Δεν είμαστε παρτάκηδες να απολαμβάνουμε μόνοι μας εντός των συνόρων αυτό το μαγικό προϊόν! Πλέον θα μπορούμε να το εξαγάγουμε για να το χαίρονται και οι πολίτες όλου του κόσμου από κοντά.

Εμείς δεν έχουμε απλή διοίκηση στην ΕΠΟ, οραματιστές έχουμε!!!

————————–

«Μετά από κάθε πόλεμο κάποιος πρέπει να αναλάβει το συγύρισμα»

Βισλάβα Σιμπόρσκα – Πολωνέζα ποιήτρια