Παλαμάς: Μάστιγα οι επιδρομές των αγριογούρουνων στις καλλιέργειες καλαμποκιού (φωτο & βίντεο)

* Σε απόγνωση οι αγρότες που χάνουν τη σοδειά έχοντας κάνει το 80% των εξόδων * Ο ΕΛΓΑ δεν αποζημιώνει, αλλαγή του κανονισμού ζητά η ΕΟΑΣΚ

Σε μάστιγα εξελίσσονται φέτος το καλοκαίρι οι επιδρομές των αγριογούρουνων στις καλλιέργειες καλαμποκιού στην περιοχή του Δήμου Παλαμά, γεγονός που έχει φέρει σε απόγνωση τους αγρότες.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του αγροκτηνοτρόφου Γιώργου Χαλβατζάρα από την περιοχή του Παλαμά, ο οποίος είδε επί τρία συνεχόμενα βράδια τα αγριογούρουνα να κάνουν επιδρομή στα στρέμματα καλαμποκιού που καλλιεργεί αφανίζοντας τη σοδειά, σε ακόμη μία χρονιά με υψηλό κόστος παραγωγής από την οποία απουσιάζει η ρευστότητα μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτεμβρίου.

Για τεράστια καταστροφή και χρεοκοπία κάνει λόγο ο Παλαμιώτης αγροκτηνοτρόφος Γιώργος Χαλβατζάρας που είδε τα αγριογούρουνα επί τρία βράδια να κάνουν επιδρομή στα καλαμπόκια του

«Τεράστια καταστροφή- χρεοκοπία»
Ο «Νέος Αγών» πραγματοποίησε αυτοψία στην καλλιέργεια, αποτυπώνοντας το μέγεθος της ζημιάς. «Δεν μας έφταναν οι πλημμύρες που αφάνισαν καλλιέργειες, κοπάδια και περιουσίες, έχουμε τεράστιο πρόβλημα με τα αγριογούρουνα» σημείωσε γεμάτος αγανάκτηση ο Παλαμιώτης αγροκτηνοτρόφος.

«Η καταστροφή είναι τεράστια, μιλάμε για χρεοκοπία. Έχω κάνει το 85% των εξόδων, ήθελα ακόμη τρία νερά» ανέφερε, επισημαίνοντας ότι ο ΕΛΓΑ δεν αποζημιώνει τις καταστροφές από τα αγριογούρουνα. Κάλεσε μάλιστα τον Καρδιτσιώτη νέο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Τσιάρα να επιληφθεί του θέματος.

ΕΟΑΣΚ
Ο Πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας Κώστας Τζέλλας
μιλώντας στον «Νέο Αγώνα» χαρακτήρισε τεράστιο το πρόβλημα με τα αγριογούρουνα στην περιοχή. «Κάνουν επιδρομές στα καλαμπόκια.

Ο Πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ Κώστας Τζέλλας

Το πρόβλημα είναι ότι η ζημιά δεν αποζημιώνεται από τον ΕΛΓΑ. Γι’ αυτό θέλουμε να αλλάξει ο Κανονισμός του ΕΛΓΑ και να περιλαμβάνει όλες τις ζημιές από οποιοδήποτε αίτιο καταστροφής» τόνισε.