Ο ΑΣΚ στο ξεκίνημα του Σαββατιάτικου αγώνα που έγινε στο “Γιάννης Μπουρούσης” δεν ήταν καλός! Παρουσιάστηκε αγχωμένος και με “θολωμένο” μυαλό στις επιθετικές κυρίως προσπάθειες.

Τα μακρινά σουτ δεν έμπαιναν ούτε με σφαίρες (0 στα 13 τρίποντα) και το μόνο που τον κράτησε όρθιο ήταν η καλή του αμυντική λειτουργία και τα ριμπάουντ.
Στην επανάληψη όμως παρουσιάστηκε εντελώς διαφορετικός. Αν και πάλι δεν είχε τις γνωστές επιδόσεις απο την περιφέρεια, εντούτοις “μπλόκαρε” τον Κολοσσό με συνεχή κλεψίματα, αιφνιδιασμούς και πολύ καλή άμυνα και επανήλθε σ’ ο,τι αφορά την διεκδίκηση της νίκης.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο παρακολουθήσαμε δηλαδή ένα ντέρμπι με απόλυτη ισορροπία όπου ο νικητής θα αναδεικνύονταν στις λεπτομέρειες, κάτι που συνέβη και μάλιστα με συγκλονιστικό τρόπο.

Οι απουσίες των Αθηναίου, Γόντικα και Αγραβάνη έπαιξαν το ρόλο τους, διότι αυτοί οι Ελληνες παίκτες όπως είπε ο Αγγέλου στη συνέντευξη δίνουν το πολύτιμο συστατικό της εμπειρίας που θα ισορροπήσει με τον ενθουσιασμό των νεοφερμένων!

Σε κάθε περίπτωση είναι πολύ σημαντικό που στο τέλος αυτής της συγκλονιστικής αναμέτρησης ήλθε η νίκη και μάλιστα με τον τρόπο αυτό που θα χουν να τον θυμούνται για καιρό όσοι παρακολούθησαν το ματς.

Ο δρόμος είναι μακρύς και πολύ δύσκολος, αλλά αυτή η ιστορική πρώτη νίκη στη basket league μπορεί να είναι παρακαταθήκη για τη συνέχεια…