Πριν αρχίσει το πρωτάθλημα της super league 2 το… παρασκήνιο στο ελληνικό ποδόσφαιρο δίνει και παίρνει!

Ένα δημοσίευμα της ιστοσελίδας SDNA ήλθε  να προκαλέσει ανησυχία στις τάξεις των φίλων της Αναγέννησης καθώς κάνει λόγο για πιθανότητα ανάκλησης του πιστοποιητικού της ΠΑΕ από την ΕΕΑ με επιβολή προστίμου, αφαίρεση βαθμών ή ακόμη και αποβολή από το πρωτάθλημα!

Συγκεκριμένα αναφέρει σε πέντε γραμμές:

«Τρεις ομάδες της Super League 2 έχουν κληθεί σε ακρόαση από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Πρόκειται για τις Αναγέννηση Καρδίτσας, Ηρόδοτο και Απόλλων Λάρισας. Σύμφωνα με πληροφορίες κατηγορούνται για υποβολή ψευδούς υπεύθυνης δήλωσης, που αφορούσε οφειλές σε ποδοσφαιριστές ή/και προπονητές κατά την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο.
Με άλλα λόγια, ενώ οι ομάδες βεβαίωσαν ότι δεν έχουν οφειλές, από την έρευνα που έκανε η ΕΕΑ διαπιστώθηκε το αντίθετο.
Πρόκειται για περίπτωση που έχει κοινά στοιχεία με αυτήν του ΠΑΣ Γιάννινα.»
Οι ομάδες κινδυνεύουν με ανάκληση του πιστοποιητικού συμμετοχής στο πρωτάθλμα και διαβίβαση του φακέλου στον εισαγγελέα.»

Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα που πρόσκειται σε μεγάλη ομάδα του βορρά, προέβη στο εν λόγω δημοσίευμα λίγες ημέρες μετά αφού συζητήθηκε η υπόθεση της Αναγέννησης στην Επιτροπή, (την περασμένη Παρασκευή) και δόθηκε αναβολή μαζί με τις υποθέσεις του Ηρόδοτου και του Απόλλωνα Λάρισας που αναβλήθηκαν αορίστως!!!

Το δημοσίευμα κάνει λόγο για ψευδή δήλωση της ομάδας περί μη οφειλών για την περασμένη αγωνιστική περίοδο!

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ
Πάμε να δούμε πως έχει το ιστορικό.

Ολες οι ομάδες κάνουν αυτή τη δήλωση για να πάρουν το πιστοποιητικό συμμετοχής όταν εξετάζονται οι φάκελοι το καλοκαίρι. Ολες οι ομάδες χρωστάνε ή έχουν δικαστικές εκκρεμότητες με ποδοσφαιριστές που έχουν κάνει προσφυγές, οι υποθέσεις όμως είναι σε εξέλιξη και δεν έχουν τελεσεδικήσει.

Πως θα μπορούσε να συμβεί αλλιώς σ’ ενα παρανοϊκό περιβάλλον με ασυνέπεια ακόμη και στην καταβολή των τηλεοπτικών, αλλά και του ποσοστού από το στοίχημα;

Το καταπληκτικό της υπόθεσης όμως είναι ότι κλήθηκε για εξηγήσεις μόνο η Αναγέννηση γεγονός που εγείρει υποψίες για στοχοποίηση.

Μάλιστα αν λάβουμε υπόψιν ότι προσφάτως κλήθηκε από την ΕΕΑ ο πρόεδρος Δημήτρης Παπαδημητρίου και επιβλήθηκε κι ένα πρόστιμο 13.000 ευρώ για ένα λάθος που είχε γίνει στην αναγραφή του ποσοστού μετοχών που διαθέτει (μία ποσοστιαία μονάδα!), όπως και μια έρευνα που έκανε η ΕΕΑ (!!!) στην ΔΟΥ Καρδίτσας αυτές οι υποψίες θεριεύουν!

Αξίζει ν’ αναφέρουμε ότι η ΔΟΥ Καρδίτσας απάντησε πως είναι όλα εντάξει με την εικόνα του προέδρου, ενώ η ΠΑΕ Αναγέννηση είναι από τις λίγες ομάδες που έχουν ανέγγιχτο το ποσό της εγγυητικής που προβλέπεται.

Σε αντίθεση με κάποιες άλλες που ουδέποτε το κατέθεσαν και κάποιες που το πήραν και το αξιοποίησαν κατα πως τους εξυπηρετούσε!!!

ΤΙ ΠΑΙΖΕΤΑΙ;
Όλα τα παραπάνω όπως είναι λογικό μας κάνουν να αναρωτιόμαστε τι “παίζεται” στους… διαδρόμους.

Είναι φανερό ότι κάποιοι ανησυχούν ιδιαίτερα για την ανταγωνιστική εικόνα που παρουσιάζει η Αναγέννηση, όπως άλλωστε συνέβη και κατά την περσινή σεζόν.
Το να καταφέρουν να τη “βγάλουν από τη μέση” πριν καν αρχίσει το πρωτάθλημα, φαντάζει αδιανόητο.

Την Παρασκευή θα έχουμε νεότερα για το ζήτημα, αλλά πιστεύεται ότι δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα προς απογοήτευση κάποιων που ακόμη και στην περιοχή μας με πολύ μεγάλη ευκολία προέβησαν σε αναπαραγωγή της είδησης με το σύστημα  “copy paste”, χωρίς να κάνουν ένα στοιχειώδες ρεπορτάζ.

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Για το ζήτημα που προέκυψε με το δημοσίευμα επικοινωνήσαμε  με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Αναγέννησης Δημήτρη Παπαδημητρίου ο οποίος και μας έδωσε όλο το περίγραμμα της υπόθεσης.

Δικαιώνοντας κατά γράμμα και το ρεπορτάζ που δημοσιεύουμε πιο πάνω έκανε λόγο για περίεργα πράγματα που συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό με στόχο την ομάδα.

Πάντως εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι δεν πρόκειται να συμβεί κάτι δυσάρεστο.

Θ.Κ.