Πείθει, πλέον, ότι μπορεί να τα καταφέρει ο ΑΣΚ

Μετά τη μεγάλη νίκη επί του Απόλλωνα Πάτρας, πριν δύο εβδομάδες, ο “κρυφός” πόθος στον οργανισμό του ΑΣΚ ήταν το “ζευγάρωμα” των επιτυχιών με μια επικράτηση επί του Προμηθέα εκτός έδρας…

Κάτι που αν συνέβαινε η ομάδα θα έκανε το πλέον αποφασιστικό άλμα για την υλοποίηση του μεγάλου στόχου της παραμονής στην κορυφαία κατηγορία του Ελληνικού μπάσκετ.

Πράγματι, οι “κυανόλευκοι” εμφανίστηκαν στο παρκέ του “Τόφαλος” ιδιαιτέρως ανταγωνιστικοί και έκαναν ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο σκορπώντας την προσδοκία στους Καρδιτσιώτες φιλάθλους που παρακολουθούσαν το ματς απο τη μετάδοση της ΕΡΤ, οτι είναι σε θέση να κάνουν ένα μεγάλο “διπλό”.

Αρκούσε όμως ένα ξέσπασμα των Πατρινών με αιχμή του δόρατος τον Λιθουανό Κουλμπόκα το προβάδισμα να εξανεμιστεί και τελικά η νίκη να χαθεί…

Ήταν εκείνο το διάστημα της τρίτης περιόδου που πέρα από την άνοδο της απόδοσης των γηπεδούχων οι παίκτες του Νίκου Παπανικολόπουλου έκαναν αρκετά λάθη στο παιχνίδι τους, δεν μπόρεσαν να βρουν τα μεγάλα σουτ, μ’ αποτέλεσμα η πλάστιγγα ν’ αρχίσει να γέρνει εις βάρος τους.

Παρά την προσπάθεια που έγινε στην τελική ευθεία του αγώνα και στο τέταρτο δεκάλεπτο ο Προμηθέας με την εμπειρία και την ποιότητα που διαθέτει σαν ομάδα κατάφερε να διαχειριστεί καλύτερα το προβάδισμα που απέκτησε και να κρατήσει τελικά τη νίκη.

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ
Τι κρατάμε από την προχθεσινή εικόνα του ΑΣΚ; Σίγουρα την εμφανή βελτίωσή του σε όλα τα επίπεδα που μάλιστα έρχεται ως συνέχεια των εμφανίσεων σε προηγούμενα ματς.

Οι προσθήκες που έχουν γίνει αναμφίβολα έχουν δώσει ποιότητα αλλά κάτι που είναι διακριτό σε όλα τα επίπεδα.

Το μόνο που λείπει ακόμη είναι μια αρμονική λειτουργία του συνόλου στο εκατό τοις εκατό, ώστε η ομάδα να παίρνει αυτό που δικαιούται στο γήπεδο.
Εκεί στάθηκε άλλωστε και ο Νίκος Παπανικολόπουλος κάνοντας λόγο για την αναζήτηση της κατάλληλης “χημείας”.

Η νίκη δεν ήλθε στην Πάτρα, μπροστά μας έχουμε ένα επίσης πολύ δύσκολο παιχνίδι με το Περιστέρι στο Γιάννης Μπουρούσης, αλλά είμαστε σίγουροι πως αν ο ΑΣΚ συνεχίζει να παρουσιάζεται έτσι όπως τον βλέπουμε στις τελευταίες αγωνιστικές μπορεί να φθάσει στο μεγάλο στόχο.

Απ’ αυτόν εξαρτάται να κάνει εκείνες τις νίκες που χρειάζεται για να έλθει η ανανέωση της παραμονής στη basket league που θ’ ανοίξει τις πόρτες προς ένα ακόμη καλύτερο μέλλον.

Έχει τεράστια σημασία για τον ίδιο το σύλλογο αλλά και για τον αθλητισμό της Καρδίτσας να διασφαλιστεί φέτος η παραμονή διότι αν συμβεί αυτό η νέα χρονιά με την εμπειρία που έχουν αποκομίσει φέτος άπαντες θα είναι πολύ διαφορετική προς το καλύτερο…

Η ομάδα επέστρεψε από την Πάτρα χθες κρατάει τις καλές στιγμές που είχε στον αγώνα και θα δουλέψει πάνω στους τομείς που χρειάζεται βελτίωση για την συνέχεια.

Η προετοιμασία για το σπουδαίο ματς με το Περιστέρι ξεκινά σήμερα και φυσικά και σ’ αυτό θα επιδιωχθεί η νίκη…