Καλλιεργητικό κεφάλαιο και πολύτιμη ρευστότητα για τις εργασίες των εαρινών σπορών αποτελεί για χιλιάδες Καρδιτσιώτες αγρότες η ειδική ενίσχυση βάμβακος, την οποία αναμένουν εναγωνίως.

Περισσότεροι από 10.000 βαμβακοπαραγωγοί του Νομού περιμένουν εντός των ημερών, πιθανώς την Πέμπτη,  την πίστωση των ποσών στους τραπεζικούς λογαριασμούς και μαζί μ’ αυτούς μια σειρά άλλων επαγγελματιών, καθώς «ζεστό» χρήμα θα κινηθεί στην τοπική αγορά.

Οι φετινές χαμηλές παραγωγού και το «τσεκ» που μειώνεται κάθε χρόνο στο πλαίσιο της ΚΑΠ, επαρκούν για να καλύψουν στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων το διογκωμένο κόστος παραγωγής και τις υπέρογκες φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις των παραγωγών. Ως εκ τούτου, η συνδεδεμένη ενίσχυση στο βαμβάκι, πέρα από το γεγονός ότι λειτουργεί ως καλλιεργητικό κεφάλαιο, αποτελεί και πολύτιμη πηγή εσόδου για τα αγροτικά νοικοκυριά του Καρδιτσιώτικου κάμπου.

Ο παραγωγικός πληθυσμός προσμένει στην καταβολή των ποσών, η οποία θα γίνει εντός της ερχόμενης εβδομάδας, μετά την εθνική επέτειο, παρά το γεγονός πως οι αρχικές προβλέψεις του υπουργείου μιλούσαν για πληρωμή στα τέλη Φεβρουαρίου αρχικά και κατόπιν στις αρχές Μαρτίου.

Να θυμίσουμε ότι με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία, το ύψος της ενίσχυσης θα κυμανθεί κάτω από τα 70 ευρώ το στρέμμα, περίπου στα 68-68,5 ευρώ καθώς η καλλιεργηθείσα έκταση ξεπέρασε τα 2,5 εκατ. στρέμματα που αποτελεί την έκταση αναφοράς για τη χώρα.