Πινακοθήκη, πυροσβεστική και ΙΕΚ στο Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας

Το σημερινό δημοτικό συμβούλιο Καρδίτσας ξεκίνησε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη του αδικοχαμένου 20χρονου Ηλία Μπρέλλα που έχασε αιφνιδίως τη ζωή του κατά τη διάρκεια του ερασιτεχνικού αγώνα στο Μαυρομμάτι.

Ήταν η πρώτη συνεδρίαση του νέου έτους και το σώμα απασχόλησαν κυρίως ζητήματα λειτουργικής φύσης.
Πινακοθήκη
Ο Δήμαρχος απαντώντας σε ερώτηση του ίδιου δημοτικού συμβούλου αναφορικά με την κατάσταση στη Δημοτική Πινακοθήκη μετά τις ζημιές του «Ιανού», επανέλαβε ότι υπάρχει μελέτη ωστόσο αναζητείται το σχετικό κονδύλι. Από το Υπουργείο πολιτισμού ο Δήμος έχει λάβει αρνητική απάντηση για τη χρηματοδότηση, ενώ η Δημοτική Αρχή έχει ενημερώσει και τους βουλευτές του Νομού για το θέμα. Επίσης σημείωσε πως η Δημοτική Αρχή έχει λάβει διαβεβαιώσεις ότι σύντομα θα υπάρχει εξέλιξη επί του θέματος.
Πυροσβεστική
Στη συνεδρίαση έγινε επισήμανση και για την απουσία αποχέτευσης στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Καρδίτσας. Απαντώντας επί του θέματος ο Αντιδήμαρχος κ. Παναγιώτης Σβερώνης, ανέφερε ότι έχουν γίνει συσκέψεις με τον Διοικητή και το πιο κοντινό φρεάτιο βρίσκεται στην απέναντι πλευρά, στο σχολείο. Ωστόσο, το καταληκτικό σημείο είναι υψηλότερα από την πυροσβεστική, γεγονός που δημιουργεί πρόβλημα. Ως πιθανή λύση εξετάζεται η χρήση ειδικού αντλιοστασίου για τη μεταφορά των ακαθάρτων.
Δημόσιο ΙΕΚ
Σε μια πρόσκληση που έχει εκδώσει το Υπουργείο Οικονομικών για τη σύσταση πειραματικών ΙΕΚ από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, αναφέρθηκε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Κωνσταντίνος Ξυλομένος. Ρώτησε τη δημοτική αρχή αν την έχει υπόψη της για να ενταχθεί το δημόσιο ΙΕΚ, με δεδομένο το γεγονός πως προβλέπει ανακατασκευή και εξοπλισμό του κτιρίου.
Απαντώντας ο κ. Σβερώνης ανέφερε ότι ο Δήμος γνωρίζει την πρόσκληση, αλλά μέσα σε αυτή δεν περιλαμβάνεται η χρηματοδότηση της μελέτης. Πρόσθεσε ότι η μελέτη, με βάση έρευνα που έκανε ο Δήμος, ξεπερνά τις 100.000 ευρώ. Επίσης ο Δήμαρχος επισήμανε πως η Δημοτική Αρχή παρακολουθεί οποιοδήποτε χρηματοδοτικό εργαλείο και προσπαθεί να έχει ώριμες μελέτες. Συνέχισε λέγοντας ότι τα έργα που εξελίσσονται και θα ξεκινήσουν είναι πολλά, με αποτέλεσμα κάθε μηχανικός της υπηρεσίας του Δήμου να είναι επιφορτισμένος με την επίβλεψη 5-6 έργων τουλάχιστον. «Υπάρχει μεγάλος φόρτος εργασίας και οι υπάλληλοι υπερβάλουν εαυτούς» είπε χαρακτηριστικά.