Το…. Βλέμμα στην πληρωμή της βασικής ενίσχυσης έχουν στραμμένο 10.000 περίπου Καρδιτσιώτες βαμβακοπαραγωγοί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Νέου Αγώνα», για την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου έχει προγραμματίσει ο ΟΠΕΚΕΠΕ, την πληρωμή της προκαταβολής (70%) της βασικής ενίσχυσης για το έτος 2019 προς τους δικαιούχους – ενεργούς – αγρότες.

Εφόσον αυτό το χρονοδιάγραμμα δεν αλλάξει, τότε θα γίνουν οι πληρωμές για τους αγρότες που περιμένουν τον 70% της βασικής ενίσχυσης για το 2019.

Στις 23 Οκτωβρίου θα είναι όλα έτοιμα από πλευράς του Οργανισμού και στις 24 Οκτωβρίου θα δοθεί η σχετική εντολή προς την Τράπεζα, εκτός απροόπτου.

Οι βροχές πάνε πίσω την συγκομιδή

Η αλλαγή του καιρού και οι νέες βροχοπτώσεις, πάνε πίσω τη συγκομιδή και δεν επιτρέπουν τις βαμβακοσυλλεκτικές μηχανές να μπουν στο χωράφια, αν και ένα μεγάλο ποσοστό στον κάμπο της Καρδίτσας, έχει συγκομίσει .

Την ίδια ώρα, αρκετά εκκοκκκιστήρια, σταμάτησαν τις παραλαβές λόγω των βροχοπτώσεων και της αυξημένης υγρασίας στα βαμβάκια (πάνω από 15%) με αποτέλεσμα πολλά φορτηγά να βρίσκονται έξω από τις πύλες των εκκοκκιστηρίων φορτωμένα με βαμβάκι, το οποίο είναι πιθανό να υποστεί περαιτέρω υποβάθμιση μέχρι να ξεκινήσει η παραλαβή.