Ποιοι εκλέγονται από το Ν. Καρδίτσας στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας - Πώς κατανέμονται οι έδρες

EΠΙΚΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Επτά περιφερειακοί σύμβουλοι θα εκπροσωπούν την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας στο νέο Περιφερειακό συμβούλιο που θα αναλάβει καθήκοντα από τη 1η του νέου έτους.

Όπως καταγράφει ο Νέος Αγών, οι τρεις προέρχονται από τον νικηφόρο συνδυασμό του κ. Δημ Κουρέτα και δύο από τον συνδυασμό του κ. Κ. Αγοραστού ενώ από έναν σύμβουλο εκλέγουν στην Καρδίτσα και η κ. Ελ. Τζανακούλη και ο κ. Τ. Τσιαπλές.

Σε επικύρωση των αποτελεσμάτων των διπλών εκλογών 8ης και 15ης Οκτωβρίου 2023 για τις Περιφερειακές Εκλογές στη Θεσσαλία προχώρησε μετά από δημόσια συνεδρίασή του το Πολυμελές Πρωτοδικείο Λάρισας.

Ειδικότερα από τον συνδυασμό του κ. Κουρέτα εκλέγονται κατά σειρά ψήφων οι κ.κ. Κώστας Τέλιος (που θα οριστεί νέος Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Καρδίτσας), Κώστας Μπαρμπούτης και Αθηνά Πέτσα. Από τον κ. Αγοραστό εκλέγονται ο απερχόμενος Αντιπεριφερειάρχης κ. Κωστής Νούσιος και ο κ. Ορέστης Ψαχούλας. Από τον συνδυασμό της κ. Τζανακούλη εκλέγεται ο κ. Γ. Γαιτανίδης και από τον συνδυασμό της «Λαϊκής Συσπερίωσης» του κ. Τσιαπλέ ο κ. Νίκος Τέγος.

Επίσης έγινε γνωστή επίσημα η σύνθεση του νέου 45μελούς Περιφερειακού Συμβουλίου που θα αποτελείται από 4 παρατάξεις, την “Πρωτοβουλία” του Δημ. Κουρέτα με 27 περιφερειακούς συμβούλους, την “Συμμαχία υπέρ των Πολιτών” του Κ. Αγοραστού με 12 περιφερειακούς συμβούλους, την “Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας” του Τ. Τσιαπλέ και τους “Ενωμένους Θεσσαλούς” με επικεφαλής την Ελ. Τζανακούλη. Το νέο Περιφερειακό Συμβούλιο θα έχει 5ετή θητεία 2024-2028.