Πολλαπλά οφέλη μέσα από το τριήμερο δράσεων για την Υγεία (φωτο+video)

Για τα πολλαπλά οφέλη που αποκόμισαν όσοι συμμετείχαν, μικροί και μεγάλοι, στο τριήμερο δράσεων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, μίλησαν εκπρόσωποι του τμήματος Προαγωγής του Δήμου Καρδίτσας, του Συλλόγου Αιμοδοτών, του Ερυθρού Σταυρού, αλλά και απλός κόσμος που επισκέφθηκαν τα περίπτερα των φορέων που συμμετείχαν στην ενημέρωση και τις δραστηριότητες έχοντας ως προσκήνιο πάντα την Υγεία.

Σήμερα Σάββατο στην Κεντρική Πλατεία, πραγματοποιήθηκε τουρνουά μπάσκετ με τη συμμετοχή ομάδων παιδιών γυμνασίου, έγινε παρουσίαση ΚΑΡΠΑ και χρήσης απινιδωτή από το ΕΚΑΒ και οι δράσεις ολοκληρώθηκαν με χορούς, τραγούδια και τη βράβευση των νικητών του τουρνουά.

Όλο αυτό το τριήμερο κύλησε με δράσεις που αφορούσαν πρωτίστως την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των δημοτών, με τους μαθητές να πρωταγωνιστούν στις δραστηριότητες μαθαίνοντας την έννοια του εθελοντισμού και της κοινωνικής προσφοράς σε συνεργασία με τους φορείς της Υγείας της περιοχής.

«Οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με ενημερωτικές δράσεις γύρω από τη σωματική και ψυχική μας υγεία. Όπως τόνισαν εκπρόσωποι των φορέων Υγείας, τα παιδιά μέσα από τις δράσεις μπαίνουν σε μια διαδικασία να είναι ενεργά, μαθαίνουν καλύτερα ποιά είναι η υγεία και η σημασία της, του χρόνου αναμένουμε ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή. «Τα παιδιά ενεργοποιούνται, και μαθαίνουν το καλό της υγείας. Η ΚΑΡΠΑ που έγινε, τους βοήθησε πολύ. Επίσης, φιλοτιμούνται, προσφέρουν καθημερινά για τη δημόσια και ενιαία Υγεία. Τα παιδιά αρχίζουν να μπαίνουν στην ιδέα του εθελοντισμού και της προσφοράς προς το συνάνθρωπο, την αλληλεγγύη που χρειάζεται να δείξουν. Όταν τα παιδιά συνειδητοποιήσουν αυτή τη μέγιστη προσφορά, τότε πολύ εύκολα γίνονται και εθελοντές. Ακόμη, βασική είναι η κοινωνική προσφορά, ένα έργο χωρίς προσωπικό όφελος, παρά μόνο να βοηθήσουμε το συνάνθρωπό μας. Είναι μια καθημερινή βοήθεια, όχι μόνο σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης (πλημμύρες κ.α.)», σημείωσαν μεταξύ άλλων.