Προς δημοπράτηση η μελέτη για τον Παραμεγδόβιο δρόμο στο τμήμα της Ευρυτανίας

Προς δημοπράτηση οδεύει η μελέτη του Παραμεγδόβιου δρόμου που αφορά το τμήμα της Ευρυτανίας απο Μαυρομάτα έως τον ποταμό Μέγδοβα.

Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος ενέκρινε τους όρους της δημοπράτησης της μελέτης που αφορά το οδικό τμήμα 11 χιλιομέτρων.
Να θυμίσουμε, όπως έχει παρουσιάσει το προηγούμενο διάστημα ο Νέος Αγών (σχετικό ρεπορτάζ εδώ), ότι βρίσκονται σε εξέλιξη γεωτρήσεις και μετρήσεις για το οδικό κομμάτι μήκους 8 χλμ στο Ν. Καρδίτσας, από την Νεράϊδα έως την γέφυρα Μέγδοβα.

Συγκεκριμένα, η εργολήπτρια εταιρεία που έχει αναλάβει τη σύνταξη και παράδοση της μελέτης έως τον Δεκέμβριο, προχωρά σε τεχνικές μετρήσεις. Η υφιστάμενη οδός χαρακτηρίζεται από προβλήματα βατότητας κατά το μεγαλύτερο διάστημα του έτους, ενώ η διέλευση από τον ποταμό πραγματοποιείται μέσω ιρλανδικής διάβασης κατά τους μήνες που δεν υπάρχει ροή.

Σε ότι αφορά τη μελέτη από την πλευρά της Ευρυτανίας, το μελετητικό αντικείμενο που δημοπρατείται αφορά στην:

– Σύνταξη τοπογραφικής μελέτης (τριγωνομετρικό δίκτυο, πολυγωνομετρικό δίκτυο, χωροσταθμικό δίκτυο, αποτύπωση ζώνης μήκους 4,2χλμ. περίπου από την χ.θ.5+500 της οριστικής μελέτης μέχρι το ποταμό Μέγδοβα, σημείο συνάντησης με την Περιφέρεια Θεσσαλίας),

– Περιβαλλοντική μελέτη του συνόλου της οδού (από την Μαυρομάτα μέχρι τον Μέγδοβα μήκους 8,2+4.2 χλμ),

– Μελέτη οδοποιίας (προωθημένη αναγνωριστική και οριστική μελέτη του συνόλου της οδού),

– Μελέτη αποχέτευσης – αποστράγγισης οδού και μελέτη οχετών,

– Στατικές μελέτες (τοίχοι αντιστήριξης),

– Γεωτεχνική μελέτη (20 γεωτρήσεις των 15μ. σε μεγάλα ορύγματα και 10 γεωτρήσεις των 15μ. σε μεγάλα επιχώματα).