Τη λήψη απόφασης για εβδομαδιαία παράταση στην προθεσμία υποβολής προσφορών γαι το έργο της ανάπλασης του έργου του Παυσίλυπου και της Πλατείας Πλαστήρα θα κληθεί να αποφασίσει στην αυριανή (27/5)  συνεδρίαση η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Καρδίτσας.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών ήταν η 3η Ιουνίου, ωστόσο μέσω του συστήματος ΕΔΗΔΗΣ Δημόσια Έργα που διενεργείται ο διαγωνισμός, υποβλήθηκε αίτημα από οικονομικό φορέα για ολιγοήμερη χορήγηση παράτασης μέχρι 10 Ιουνίου.

Την ίδια ώρα, για προσπάθεια που καταβάλλει η Δημοτική Αρχή Καρδίτσας ώστε να μην χαθεί το έργο της ανάπλασης του Παυσιλύπου και της Πλατείας Πλαστήρα έκανε λόγο μιλώντας στο «Ράδιο Θεσσαλία» ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Παναγιώτης Σβερώνης.
Όπως είπε, λίγοι Δήμοι έχουν λάβει την έγκριση χρηματοδότησης για τέτοια έργα από το Ταμείο Ανάκαμψης, ενώ επισήμανε πως οι προθεσμίες είναι ασφυκτικές αφού μέχρι το τέλος του 2025 πρέπει να περατωθεί το έργο εφόσον προκύψει ανάδοχος στην τέταρτη επαναδημοπράτηση που έχει προχωρήσει ο Δήμος και βρίσκεται σε εξέλιξη. Σημείωσε ακόμη ότι το κονδύλι των 8 εκατ ευρώ δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για άλλο έργο (πχ για το στρατόπεδο Λουμάκη).

Απαντώντας στο θέμα που του θέσαμε ως προς τις αντιρρήσεις- διαφωνίες που εκφράζουν πολίτες ως προς το έργο, ο κ. Σβερώνης ανέφερε ότι το έργο έχει πάρει την έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο ενώ μίλησε για επιπτώσεις σε ότι αφορά τη συμμετοχή των εργοληπτών αφού «κανείς δεν ήθελε να μπλέξει»…