Προσαγωγές και συλλήψεις διαδηλωτών που αντιστέκονται στην ισοπέδωση των Αγράφων!

Προσαγωγές και συλλήψεις είχαμε σήμερα το μεσημέρι από την Αστυνομία Καρδίτσας διαδηλωτών που αντιστέκονται στην ισοπέδωση και βιομηχανοποίηση των Αγράφων με γιγάντια αιολικά πάρκα.

Η διαδήλωση πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στον Τύμπανο Αργιθέας όπου κατασκευάζεται υποσταθμός για να συνδεθούν τα  αιολικά πάρκα η εγκατάσταση των οποίων δρομολογήθηκε στην περιοχή των Αγράφων παρά την κάθετα αρνητική γνώμη Δήμων, φορέων, συλλογικοτήτων και της τοπικής κοινωνίας γενικότερα!

Σε κινητοποίηση κάλεσε η Ανοιχτή Συνέλευση Καρδίτσας μ’ αφορμή την γνωστοποίηση της είδησης ότι είναι καθ’ οδον οι ανεμογεννήτριες για τοποθέτηση και συμμετείχαν σ’ αυτή συλλογικότητες και απλοί πολίτες από την περιοχή και όχι μόνο.

Στην προσπάθειά τους να προσεγγίσουν τον χώρο συνάντησαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, μ’ αποτέλεσμα να τους απαγορευτεί η διέλευση και ν’ ακολουθήσει ένταση και  έξι προσαγωγές!

Εν συνεχεία έγινε κινητοποίηση και διαμαρτυρία έξω από το το κτίριο της αστυνομίας με τον κόσμο να ζητά την απελευθέρωση των διαδηλωτών.

Οι τέσσερις από τους έξι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ οι δύο συνελήφθησαν, κρατούνται και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα αύριο το πρωί.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση του “ΝΕΟΥ ΑΓΩΝΑ”.