«Πρωταθλητής» αναδεικνύεται τη φετινή χρονιά ο Νομός Καρδίτσας, σε παραδόσεις βαμβακιού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του «Νέου Αγώνα» τη φετινή χρονιά 7.902 αγρότες στο Νομό καλλιέργησαν 403.090 στρέμματα βαμβακιού, ενώ μέχρι 24 Νοεμβρίου, παραδόθηκαν 142.831 τόνοι βαμβακιού.

Μάλιστα, το ένα τέταρτο της συνολικής εγχώριας παραδοτέας ποσότητας βάμβακος προέρχεται από το Νόμο Καρδίτσας, ενώ η Θεσσαλία συνολικότερα παραδίδει το 40%.

Στη δεύτερη θέση σε παραδόσεις βαμβακιού βρίσκεται ο Νομός Λάρισας με 106.000 τόνοι.

4.934 Λαρισαίοι αγρότες ασχολήθηκαν με την καλλιέργεια σπέρνοντας 300.689 στρέμματα.

Από κει και πέρα τώρα, μνημόνιο συνεργασίας για την Εθνική Στρατηγική στο βαμβάκι για τα έτη 2019-2029, μεταξύ του Υπουργείου και της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Βάμβακος, θα υπογραφεί μέχρι το τέλος του έτους.

Σύμφωνα με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κόκκαλη οι κυριότερες προκλήσεις που φιλοδοξεί να αντιμετωπίσει η συμφωνία μεταξύ Υπουργείου και εμπλεκόμενων φορέων, είναι: η μείωση του υψηλού κόστους παραγωγής, η βελτίωση της ποιότητας, η παραγωγή ενός πιστοποιημένου και αναγνωρίσιμου προϊόντος που θα λαμβάνει καλύτερες τιμές στη διεθνή αγορά, η ανάδειξη των φιλοπεριβαλλοντικών χαρακτηριστικών του τρόπου παραγωγής του βάμβακος και ε) η διατήρηση και η διασφάλιση των πόρων της ΚΑΠ για το βαμβάκι.