Η Sacheen Littlefeather, η οποία συγκόνισε την Ακαδημία των Όσκαρ το 1973 με την ομιλία της, έφυγε από την ζωή σε ηλικία 75 ετών.

Πέθανε σε ηλικία 75 ετών η Sacheen Littlefeather (Σασίν Λιτλφέδερ), η ιθαγενής Αμερικανίδα ηθοποιός και ακτιβίστρια που έγραψε ιστορία στα Όσκαρ το 1973, απορρίπτοντας το βραβείο καλύτερου ηθοποιού για λογαριασμό του Marlon Brando.

Η Sacheen Littlefeather συγκλόνισε τότε την Ακαδημία και περίπου 85 εκατομμύρια τηλεθεατές, με την ομιλία της που καταδίκαζε την κακομεταχείριση των ιθαγενών Αμερικανών.

Η ηθοποιός, έφυγε από την ζωή την Κυριακή, στο σπίτι της στην κομητεία Marin της Καλιφόρνια, σύμφωνα με ανακοίνωση της οικογένειά της. Η οικογενειακή δήλωση ανέφερε ότι πέθανε ειρηνικά, περικυκλωμένη από αγαπημένα πρόσωπα. Δεν έκαναν γνωστή την αιτία θανάτου.

Η Sacheen Littlefeather διαγνώστηκε το 2018 με καρκίνο του μαστού που εξαπλώθηκε στον δεξιό της πνεύμονα, σύμφωνα με το A.frame , το ψηφιακό περιοδικό της Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών.

Η ίδια είχε δώσει μια τελευταία συνέντευξη στον Guardian, τον Ιούνιο του 2021, κατά την οποία είχε αναφερθεί στον καρκίνο του μαστού.

“Είμαι πολύ άρρωστη. Έχω καρκίνο του μαστού σε τελικό στάδιο, που έχει κάνει μετάσταση στο δεξιό μου πνεύμονα. Κάνω χημειοθεραπείες εδώ και καιρό. Ως αποτέλεσμα, η μνήμη μου δεν είναι τόσο καλή, όπως ήταν. Είμαι διαρκώς κουρασμένη και είναι λογικό, αν σκεφτείς πως ο καρκίνος είναι μια δουλειά πλήρους απασχόλησης“, είπε στον Guardian.

Πηγή : news247