Σε 1,5 μήνα η λειτουργία του νέου Κ.Υ. Μουζακίου, αντίστροφη μέτρηση για τους διαγωνισμούς των έργων αποκατάστασης στη Θεσσαλία (φωτο)

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για τους διαγωνισμούς των αποκαταστάσεων των οδικών υποδομών που καταστράφηκαν από τον «Ντάνιελ» στη Θεσσαλία, ενώ διευθετούνται και τα τελευταία ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία του νέου Κέντρου Υγείας Μουζακίου.

Ο Υφυπουργός Υποδομών Νίκος Ταχιάος σε δήλωσή του στον «Νέο Αγώνα» από το Δημαρχείο Καρδίτσας ανέφερε ότι μεθαύριο Τετάρτη θα ανακοινωθεί ο αριθμός των διαγωνισμών που θα γίνουν και των συμβάσεων που θα συναφθούν για τα οδικά έργα, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα ακολουθήσουν οι υπογραφές και για τις αποκαταστάσεις στο σιδηρόδρομο. Παράλληλα σε περίπου 1-1,5 μήνα θα λειτουργήσει το νέο Κέντρο Υγείας Μουζακίου όπως δήλωσε στην εφημερίδα ο Υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Κυβερνητικό κλιμάκιο περιόδευσε σήμερα (3/5)στο Ν. Καρδίτσας, στο πλαίσιο περιοδείας που πραγματοποιεί στη Θεσσαλία συνολικότερα με αφορμή και την αυριανή παρουσία του Πρωθυπουργού στη Λάρισα. Το κλιμάκιο αρχικά επισκέφθηκε το Μουζάκι όπου είχε συνάντηση με επιχειρηματίες και σύσκεψη στο Δημαρχείο. Ακολούθως συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του ΤΟΕΒ Θανάση Μαρκινό και πραγματοποίησαν αυτοψίες στις αποκαταστάσεις του δικτύου. Ακολούθησε συνάντηση εργασίας στο Δημαρχείο Καρδίτσας.

Μέλη του κυβερνητικού κλιμακίου επισκέφθηκαν τα γραφεία του «Νέου Αγώνα» και συνομίλησαν με τον εκδότη της εφημερίδας Γιώργο Αλεξίου

Στο Δημαρχείο το κλιμάκιο αποτελούνταν μεταξύ άλλων από τους Θανάση Κοντογεώργη Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργω, Χρήστο Τριαντόπουλο Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Ταχιάο Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, υφυπουργό Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους, Δημήτρη Σταμενίτη Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Δημήτρη Παπαγιαννίδη Γ. Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων.

Σε δήλωσή του ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης Χρήστος Τριαντόπουλος, προανήγγειλε τη λειτουργία του νέου Κέντρου Υγείας Μουζακίου. «Συζητήσαμε με κατοίκους από όλες τις περιοχές, τη Δημοτική αρχή, τους επαγγελματίες της Καρδίτσας, ενώ νωρίτερα είδαμε και τα έργα αποκατάστασης στον ΤΟΕΒ Ταυρωπού. Η θετική είδηση των τελευταίων ημερών ότι παρά τις καταστροφές μετά τον Ντάνιελ, όπως και τότε με τον Ιανό, με την έκτακτη χρηματοδότηση μεγάλου ύψους από την Πολιτεία προχωρήσαμε τα έργα αποκατάστασης στους ΤΟΕΒ, και ποτίζει ο κάμπος της Καρδίτσας» είπε και πρόσθεσε: «μέσα από την έκτακτη χρηματοδότηση εμπιστευόμαστε τους Οργανισμούς και αυτοί σε γρήγορο χρονικό διάστημα προχωρούν σε καταστάσεις που επιτρέπουν να προχωρήσει η άρδευση και η παραγωγική περίοδος. Συνάντηση πραγματοποιήσαμε και τους επαγγελματίες στο πλαίσιο της κρατικής αρωγής, το οποίο πρόγραμμα σε όλες τις πληγείσες περιοχές έχει διαθέσει περισσότερα από 225 εκατ. ευρώ. Αυτό συνεχίζεται σε εβδομαδιαία βάση».

Από την πλευρά του ο Υφυπουργός Αγρ. Ανάπτυξης Δημήτρης Σταμενίτης ανέφερε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη το πρόγραμμα αντικατάστασης του ζωικού κεφαλαίου, ενώ ολοκληρώνονται τα πορίσματα από τον ΕΛΓΑ τα οποία θα λάβουν οι πληγέντες παραγωγοί και αμέσως μετά θα προχωρήσουν οι πληρωμές. Σε ότι αφορά την επόμενη ημέρα στον ΕΛΓΑ, σύμφωνα με τον κ. Σταμενίτη προωθούνται αλλαγές σε τρεις κατευθύνσεις.

Αναλυτικότερα στην εφημερίδα Νέος Αγών