Σε διαβούλευση η στρατηγική για το νέο Leader στο Ν. Καρδίτσας (φωτο & βίντεο)

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Εκδήλωση προετοιμασίας – διαβούλευσης για το τοπικό πρόγραμμα Leader της νέας προγραμματικής περιόδου 2023-2027 βρίσκεται σε εξέλιξη το απόγευμα της Τρίτης από την ΑΝΚΑ και το Δήμο Καρδίτσας, με στόχο την καταγραφή προτάσεων και απόψεων από τον επιχειρηματικό κόσμο για τη διαμόρφωση μιας ολοκληρωμένης τοπικής αναπτυξιακής στρατηγικής.

Η ενημερωτική εκδήλωση πραγματοποιείται στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Καρδίτσας, παρουσία του Δημάρχου Καρδίτσας και Προέδρου της Αναπτυξιακής Καρδίτσας (ΑΝΚΑ) κ.Βασίλη Τσιάκου, στελεχών της ΑΝΚΑ και του Επιμελητηρίου καθώς και εκπρόσωπων του επιχειρηματικού κόσμου.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Καρδίτσας υπογράμμισε ότι το Leader έχει δώσει σημαντικά κονδύλια στην τοπική κοινωνία, ενώ η Αναπτυξιακή Καρδίτσας αποτελεί σημείο αναφοράς σε όλη την Ελλάδα για την εκτέλεση του προγράμματος. «Θέλουμε να σχεδιάσουμε το καλύτερο δυνατό για το νέο Leader που θα φέρει πολλαπλά οφέλη για την τοπική κοινωνία και οικονομία» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Από την πλευρά του ο Γενικός Διευθυντής της ΑΝΚΑ κ. Ευάγγελος Σακελλαρίου σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στις συναντήσεις που πραγματοποίησε η Αναπτυξιακή το προηγούμενο διάστημα με τοπικούς φορείς στο πλαίσιο της διαβούλευσης.
Σημείωσε ότι με την πρόσφατη εκταμίευση των 500.000 ευρώ για το Ν. Καρδίτσας, το τρέχον Leader προσεγγίζει τα 11 εκατομμύρια και αφορά 94 επενδυτικά σχέδια. Τώρα η ΑΝΚΑ φιλοδοξεί να σχεδιάσει με την ίδια ή και μεγαλύτερη επιτυχία το νέο πρόγραμμα. Πρόσθεσε ότι το νέο πρόγραμμα αρχικά θα είναι λίγο μικρότερο από εκείνο της προηγούμενες περιόδου, ωστόσο εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα διπλασιαστεί.

Επίσης στο σκέλος των επενδύσεων που θα προταθούν για ένταξη, το «πλαφόν» μειώνεται στις 300.00- 400.000 ευρώ. «Ευελπιστούμε ότι με τον νέο περιφερειακό χάρτη κρατικών ενισχύσεων να έχουμε μεγαλύτερα ποσοστά επιδοτήσεων. Θα δώσουμε έμφαση στην κοινωνική καινοτομία και στα σχέδια συνεργασίας μεταξύ φορέων – συλλογικοτήτων ώστε να αντιμετωπιστούν μικρά κοινωνικά, περιβαλλοντικά ή οικονομικά προβλήματα σε υποπεριοχές της περιοχής παρέμβασης» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Επίσης ανέφερε ότι με απόφαση του Δ.Σ της ΑΝΚΑ στην προτεινόμενη περιοχή εφαρμογής του νέου Leader εκτός από το σύνολο των Κοινοτήτων της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας εντάχθηκε και η περιοχή της Θεσσαλιώτιδος ύστερα από αίτημα του Δήμου Δομοκού.
Την εκδήλωση χαιρέτισε εισαγωγικά ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Κώστας Ζυγογιάννης.

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του Νέου Αγώνα