Σε λειτουργία δίνεται σταδιακά ο νέος ηλεκτροφωτισμός με τεχνολογία LED σε κεντρικούς δρόμους της Καρδίτσας, στο πλαίσιο του έργου που υλοποιεί ο Δήμος Καρδίτσας μέσω του ΒΑΑ. Ο νέος οδοφωτισμός αφορά 8 οδούς των 2.700 μέτρων προϋπολογισμού 300.000 ευρώ, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020.

Πιο αναλυτικά, σε δηλώσεις του στο «Νέο Αγώνα» ο Αντιδήμαρχος Καρδίτσας Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Παναγιώτης Σβερώνης, ανέφερε ότι πρόκειται για εργολαβία υπογειοποίησης που αφορά την αντικατάσταση φωτιστικών με σύγχρονη τεχνολογία LED. «Συνολικά είναι 8 οδοί. Μέχρι τώρα έχουμε παραδόσει τις πέντε οδούς έπειτα από την υπογραφή συμβολαίων με τη ΔΕΗ, ενώ τις επόμενες μέρες έπονται οι άλλες τρεις», τόνισε χαρακτηριστικά.

Πρόκειται για ένα έργο που συμβάλλει στην αισθητική αναβάθμιση του δημόσιου χώρου στην Καρδίτσα με τεχνολογίες φιλικές προς το περιβάλλον. Συμβάλλει στη βελτίωση της ασφάλειας της κυκλοφορίας στις οδούς παρέμβασης που θα φωτίζονται με φως. Επίσης, το έργο οδηγεί σε μείωση κατανάλωσης ενέργειας και εξοικονόμηση χρημάτων λόγω της μείωσης του κόστους. Οι σιδηροιστοί είναι ύψους 6 μέτρων με φωτιστικά LED 65-70ν W.

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του «Νέου Αγώνα»