Σε τρεις άξονες η ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας

ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΜΑ ΧΘΕΣ Ο ΔΗΜ. ΚΟΥΡΕΤΑΣ

Σε τρεις άξονες θα κινηθούν το επόμενο διάστημα οι δράσεις για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή.

Χθες επισκέφθηκε τον Παλαμά και μίλησε σε εκδήλωση του Συλλόγου Γυναικών Παλαμά ο νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Δημ. Κουρέτας για την πορεία των έργων και των δράσεων για την αποκατάσταση των πληγεισών περιοχών.

Ουσιαστικά ο κ. Κουρέτας παρείχε στους πληγέντες ενημέρωση για μια σειρά ζητημάτων που τους αφορούν όπως εκείνος την αποκόμισε από τις επαφές που είχε με υπουργούς και υπηρεσιακούς παράγοντες. Επιπλεόν ο κ. Κουρέτας άκουσε τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες των πληγέντων οι περισσότεροι από τους οποίους δεν έχουν δει καν τα ποσά της πρώτης αρωγής και κατέγραψε τις άμεσες ανάγκες τους ώστε εντός της εβδομάδας να παρουσιαστούν στα αρμόδια υπουργεία.

Όπως όλα δείχνουν ο σχεδιασμός που υπάρχει βασίζεται σε τρεις άξονες. Ειδικότερα σε άμεσα μέτρα ανακούφισης των πληγέντων όπως είναι οι αποζημιώσεις κλπ, σε βραχυπρόθεσμα μέτρα που αφορούν κυρίως στην αποκατάσταση των υποδομών ώστε να αποφευχθούν ανάλογες καταστάσεις εντός του χειμώνα και βεβαίως σε μακροχρόνια μέτρα δηλαδή στην κατάρτιση ενός αναπτυξιακού σχεδίου για τη Θεσσαλία το οποίο θα λαμβάνει υπόψιν του τα νέα δεδομένα και τις ανάγκες που έχουν προκύψει.

Όπως διαφάνηκε στόχος είναι να μην χαθεί χρόνος και οι όποιες διαδικασίες να προχωρήσουν άμεσα. Την εκδήλωση παρακολούθησαν οι νεοεκλεγέντες περιφερειακοί σύμβουλοι Κώστας Τέλιος και Αθηνά Πέτσα, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Παλαμά κ. Σωκράτης Δασκαλόπουλος, ο πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Σ. Παπαγεωργίου και πλήθος κατοίκων του Παλαμά. Την εκδήλωση άνοιξε η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών κ. Βιβή Ξύστρα η οποία καλωσόρισε τον κ.Κουρέτα στον Παλαμά και σημείωσε ότι εκείνο που ζητούν ουσιαστικά οι πληγέντες είναι την ουσιαστική στήριξη της πολιτείας για να μπορέσουν να παραμείνουν στον τόπο τους.