Σιωπηρή «κραυγή» από τους Καρδιτσιώτες, βουβός πόνος και οργή για τα θύματα των Τεμπών (φωτό)

Συναισθήματα θλίψης για τους νεκρούς και οργής για τα αίτια και τις παραλείψεις που οδήγησαν στην τραγωδία των Τεμπών κυριαρχούν στην Καρδίτσα, τη Λάρισα και σε όλη τη χώρα.

Το σιδηροδρομικό δυστύχημα έχει κοστίσει τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους, μαζί και στον 34χρονο Καρδιτσιώτη Βάιο Βλάχο. Την ίδια ώρα η οικογένεια του 20χρονου φοιτητή Τάσου Κουτσόπουλου συνεχίζει να ζει το δικό της δράμα και στιγμές αγωνίας αναμένοντας το αποτέλεσμα του δείγματος dna.

Σήμερα το απόγευμα, τρεις ημέρες μετά το σοκαριστικό σιδηροδρομικό δυστύχημα, εργατικά σωματεία, σύλλογοι και φορείς της περιοχής, φοιτητές, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, αγρότες, μαθητές, γονείς και πλήθος πολιτών πραγματοποίησαν «βουβή» από πόνο για τα θύματα και ταυτόχρονα αγωνιστική διαμαρτυρία στην Καρδίτσα.

 


Ο κόσμος «πλημμύρισε» την κεντρική πλατεία της Καρδίτσας, ανάμεσά τους και άνθρωποι από το οικογενειακό περιβάλλον του αδικοχαμένου Βάιου Βλάχου. Η συγκέντρωση έγινε σε συναισθηματικά φορτισμένο κλίμα.
Εκπρόσωποι του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων, του Συλλόγου Γονέων του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας και των Εκπαιδευτικών απηύθυναν έναν σύντομο χαμηλόφωνο χαιρετισμό.

Ο πόνος ήταν βουβός για τους ανθρώπους που χάθηκαν άδικα στο δυστύχημα. Με πανό και πλακάτ, ο κόσμος έστειλε το δικό του μήνυμα. Μήνυμα αγωνιστικό και διεκδικητικό ότι το «ποτέ πια»  και η οργή πρέπει να μεταφραστεί σε διεκδικητικό αγώνα για την προστασία της ανθρώπινης ζωής.
Να θυμίσουμε ότι τα τοπικά σωματεία σε ανακοινώσεις τους για την κινητοποίηση κάνουν λόγο για «προδιαγεγραμένο έγκλημα» των Τεμπών.

Στην κεντρική πλατεία τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή, ενώ στη συνέχει ακολούθησε ογκώδης  πορεία μέχρι τον σιδηροδρομικό σταθμό.

Περισσότερα σε λίγο