Στασιμότητα σε μισθούς, τα έξοδα μόνο προς τα... πάνω!

Το παράπονο των δημοτών εν μέσω αυτού του ρευστού σκηνικού που ζούμε, είναι ότι οι μισθοί δεν αυξάνονται, ενώ την ίδια στιγμή οι ανατιμήσεις σε τρόφιμα και το υψηλό ενεργειακό κόστος εξανεμίζουν τις απολαβές των εργαζομένων.

Το κυρίαρχο αίτημα η αύξηση των μισθών, αφού συγχρόνως όλες οι οικονομικές υποχρεώσεις έχουν πάρει την… ανιούσα. Ωστόσο, ο λόγος που δεν τίθεται συζήτηση τέτοιου σεναρίου και απλά σημειώνουμε μικρές αυξήσεις ανά εξάμηνο με αποφάσεις της εκάστοτε κυβέρνησης, είναι ότι δεν υπάρχουν περιθώρια ούτε στο πεδίο των επιχειρήσεων.

Και εκεί οι δυσκολίες αποτυπώνουν αυτήν την εύθραυστη κατάσταση που έχει επικρατήσει τόσο στο Νομό μας (μετά και τον Ντάνιελ), όσο και γενικότερα στη χώρα. Ο κόσμος ζητά ένα δίκαιο ποσό αμοιβής που θα καθιστά αξιοπρεπή τη ζωή του καθενός, αλλά η ισορροπία πρέπει να είναι γεγονός και για τους δύο πόλους.

Ένα όμως από τα ζητήματα είναι το εξής: η διατήρηση των μισθών σε στάσιμα επίπεδα, ενώ την ίδια ώρα πάγια έξοδα στο μέσο πολίτη, αλλά και στις επιχειρήσεις κοιτούν μόνο προς τα… πάνω.
Δ.Γ.