«Στη Μύκονο γιατί δεν βάζετε ανεμογεννήτριες;»

Σε ομιλία του στη Βουλή ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, κ. Δημήτρης Κουτσιούμπας, εγκάλεσε την κυβέρνηση για το ότι αποκρύπτει από τον ελληνικό λαό «πως η πράσινη ανάπτυξη που στηρίζετε απαιτεί ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά παντού, σε βουνά και θάλασσες».

Απευθυνόμενος ο κ. Κουτσιούμπας προς τους παρευρισκόμενους πολιτικούς στη Βουλή διερωτήθηκε «κατά πόσο πράσινο χρειάζεται να καταστραφεί απ’ τα Άγραφα και τα βουνά της Ηπείρου, μέχρι τη Νότια Λακωνία; Από τον Έβρο και την Εύβοια μέχρι την Κρήτη; Από το Βόρειο Αιγαίο μέχρι τα νησιά του Ιονίου;». Έπειτα άφησε αιχμές για επιλεκτική επέκταση των ΑΠΕ, καθώς όπως συμπλήρωσε «μόνο στη Μύκονο δεν βάζετε ανεμογεννήτριες, γιατί άραγε; Μήπως έπαψε να είναι το “νησί των Ανέμων”;».

Την ίδια παρόμοια κατάσταση βιώνουν και οι Καρδιτσιώτες στον ορεινό όγκο του Νομού, καθώς αφού στα Τρίκαλα και στο Καρπενήσι «δεν… φυσάει», τότε ο τόπος μας δια μαγείας γίνεται η πρώτη επιλογή επιχειρηματικών ομίλων, προκειμένου να εγκαταστήσουν αιολικούς σταθμούς στις βουνοκορφές των Αγράφων με το πρόσχημα της «πράσινης» ανάπτυξης.
Δ.Γ.