Στην Καρδίτσα συνεχίζει σήμερα την «πορεία προς το λαό» ο Α. Τσίπρας (φωτο & βίντεο)

Στ. Αραχωβίτης: «Θα ξεδιπλώσει το πρόγραμμα του κόμματος για τον πρωτογενή τομέα»

Στην Καρδίτσα συνεχίζεται σήμερα το απόγευμα η «πορεία προς το λαό» του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος θα μιλήσει στις 6.30 το απόγευμα στο Αίθριο της Δημοτικής Αγοράς.

Νωρίτερα στη 1.30 το μεσημέρι ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα συναντηθεί στην Καρδίτσα στο ξενοδοχείο «Άρνη» με αντιπροσωπεία του μπλόκου, ενώ νωρίτερα θα βρεθεί στα Τρίκαλα όπου θα πραγματοποιήσει επίσκεψη σε κτηνοτροφική μονάδα.

Από την Καρδίτσα η παρουσίαση
του προγράμματος για τον πρωτογενή τομέα


Για την οργάνωση της περιοδείας του Αλέξη Τσίπρα βρέθηκε στην Καρδίτσα τα τελευταία 24ωρα ο Βουλευτής του κόμματος και πρώην Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σταύρος Αραχωβίτης. Μιλώντας στη «Θεσσαλία Τηλεόραση» και στο «Νέο Αγώνα» ο κ. Αραχωβίτης επισήμανε ότι στη σημερινή του ομιλία, ο πρώην Πρωθυπουργος θα ξεδιπλώσει από την καρδιά του Θεσσαλικού κάμπου το πρόγραμμά του για την αγροτική παραγωγή και την ανασυγκρότηση του πρωτογενούς τομέα.

Εξαπέλυσε βέλη εναντίον της κυβέρνησης, λέγοντας ενώ το υψηλό κόστος παραγωγής αποτελεί μείζον ζήτημα για τους αγρότες, ο Πρωθυπουργός δεν ανακοίνωσε κανένα διαρθρωτικό μέτρο. «Ακόμη η μερική επιστροφή ειδικού φόρου που ανακοίνωσε στο αγροτικό πετρέλαιο, δεν αφορά μόνιμο μέτρο, αλλά μόνο για το έτος του 2023» σημείωσε.

Πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια και για τους αγρότες θέσπισε τρία αφορολόγητα, το ακατάσχετο των επιδοτήσεων, ενώ εκκαθάρισε παλιές επιδοτήσεις που εκκρεμούσαν άνω των 2 δις ευρώ. Σημείωσε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόλαβε να επαναφέρει το αγροτικό πετρέλαιο, λέγοντας ότι η κατάργηση του ΕΦΚ ξεκίνησε το 2011 με το πρώτο μνημόνιο.
Ακόμη πρόσθεσε ότι τώρα που δεν υπάρχει η «Δαμόκλειος σπάθη» των δανειστών πάνω από το κεφάλι της χώρας, πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις και σε ότι αφορά το καλλιεργητικό κόστος. Τόνισε ότι στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι η διαρκής στήριξη στην αγορά ζωοτροφών και λιπασμάτων για όσο διαρκεί η ενεργειακή κρίση, αλλά και το πλαφόν στην ηλεκτρική ενέργεια ώστε να έχει φθηνό ρεύμα στη γεώτρηση, στην κτηνοτροφική εγκατάσταση και στο σπίτι του. Επανέλαβε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει στην επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ.
Δημογραφικό και μετανάστευση
από τις παραγωγικές περιοχές

O κ. Αραχωβίτης χαρακτήρισε ως μεγάλα ζητήματα το δημογραφικό και τη μετανάστευση του πληθυσμού από παραγωγικές περιοχές (όπως είναι η Καρδίτσα και η Θεσσαλία) προς τα αστικά κέντρα. «Εκεί οι παραγωγοί γίνονται καταναλωτές. Είναι τάσεις που αποδυναμώνουν τον παραγωγικό ιστό της χώρας» σημείωσε.
Εκλογές και μέτρο σύγκρισης
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ισχυρή βάση εκλογική βάση και η τάση είναι αυξητική, ενώ υπογράμμισε ότι οι θέσεις του κόμματος υπερτερούν στην κοινωνία σε ότι αφορά την ακρίβεια, την ενέργεια κλπ.
«Πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλεξης Τσίπρας έχουν κυβερνήσει. Ο κόσμος έχει μέτρο σύγκρισης και μπορεί να δει ποια ήταν τα επιτεύγματα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ποιά της ΝΔ. Το πρώτο που διαπιστώνει είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε μια χρεοκοπημένη χώρα και έφτασε να αφήσει μαξιλάρι 37 δις ευρώ, για πρώτη φορά στην ιστορία των ελληνικών κυβερνήσεων. «Πρώτη φορά η επόμενη κυβέρνηση δεν είπε ότι παρέλαβε καμμένη γη» ανέφερε και πρόσθεσε: «μέσα στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπήρχαν πρόσωπα που να κατηγορηθούν για κατάχρηση ενός ευρώ ή για ηθικά ζητήματα. Ήταν μια έντιμη διακυβέρνηση. Σήμερα βλέπουμε ότι η χώρα διασύρεται στο εξωτερικό με τις παρακολουθήσεις».