Στην τελική ευθεία για τα «Μενελαΐδια 2024»

ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΣΤΙΣ 4 ΙΟΥΝΙΟΥ

Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι προετοιμασίες για τα “Μενελαΐδια” ένα καταξιωμένο θεσμό που αποτελεί αφιέρωμα στον Απόδημο Ελληνισμό.

Το διεθνές φεστιβάλ ‘’ΜΕΝΕΛΑΪΔΙΑ’’ τελεί υπό την αιγίδα του Υπ. Εξωτερικών – Γ. Γ. Απόδημου Ελληνισμού και τη στήριξη των τοπικών αρχών και φορέων, Περιφέρεια Θεσσαλίας – Π.Ε. Καρδίτσας, ΠΕΔ, Δήμου Σοφάδων, Επιμελητήριο Καρδίτσας.

Από το 1993 έως και σήμερα, φιλοξενήθηκαν με πρωτοβουλία του Λαογραφικού Ομίλου Καρδίτσας ‘’ΜΕΝΕΛΑΪΣ’’, του βασικού διοργανωτή, απόδημα Ελληνόπουλα 2ης και 3ης γενιάς, στα οποία προσφέρθηκαν με τον πλέον υπεύθυνο τρόπο στο χρονικό διάστημα της εδώ φιλοξενίας τους…. χρώματα, ήχους, φως και εικόνες από την μητέρα Ελλάδα.

Για άλλη μια φορά, ο Λαογραφικός Όμιλος Καρδίτσας ‘’ΜΕΝΕΛΑΪΣ’ στοχεύει αφ’ ενός μεν στην προσφορά της πνευματικής και πολιτιστικής ανάπτυξης της περιοχής, αφ’ εταίρου, επιθυμεί να καταστήσει την Καρδίτσα για άλλη μια φορά, σημείο και κέντρο πολιτιστικής αναφοράς ανά το πανελλήνιο και όχι μόνο, συμβάλλοντας συγχρόνως στην ενίσχυση της τοπικής κοινωνίας αλλά ακόμη και στην τουριστική προβολή της ευρύτερης περιοχής μας.

Μεταξύ άλλων στο πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης το οποίο και θα ανακοινωθεί εντός των ημερών, θα συμμετάσχουν 12 αξιόλογοι παραδοσιακοί μουσικοί, 15 παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα από πολλές περιοχές της πατρίδας μας, μεταξύ αυτών και αποστολή από την Βόρεια Ήπειρο.

Για μια εβδομάδα η Καρδίτσα θα φιλοξενεί πάνω από 850 χορευτές – μέλη παραδοσιακών συγκροτημάτων, θα είναι γι’ άλλη μια φορά σημείο συνάντησης πολιτισμών, μιας και οι χορευτές από τα παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα του Μεξικού, της Κύπρου, της Κολομβίας και της Συρίας θα παρουσιάσουν μέρος της δικής τους παράδοσης και του λαϊκού πολιτισμού των δικών τους χωρών.

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την Παρασκευή 7 Ιουνίου και το Σάββατο 8 Ιουνίου.