Στις κάλπες οι φοιτητές σε τρία ΑΕΙ της Καρδίτσας (ΦΩΤΟ+BINTEO)

Στις κάλπες προσήλθαν χθες οι φοιτητές της Καρδίτσας και ολόκληρης της χώρας για τις φοιτητικές εκλογές, λίγες ημέρες πριν τη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών για την ανάδειξη της νέας κυβέρνησης.

Η συμμετοχή των φοιτητών κινήθηκε σε σχετικά ικανοποιητικά επίπεδα, συγκριτικά με τις προηγούμενες χρονιές που ο κορωνοϊός έθεσε εμπόδια στη διεξαγωγή των φοιτητικών εκλογών υπό κανονικές συνθήκες. Με φόντο τις εθνικές εκλογές στην 21η Μαΐου, οι φοιτητές ψήφισαν χθες έχοντας στο μυαλό τους όλα τα θέματα που αφορούν την ομαλή πορεία των σπουδών και την ανάγκη βελτίωσης των Πανεπιστημίων, όπως δημόσια Παιδεία, υποδομές και αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων.

Πιο συγκεκριμένα, στο Τμήμα Κτηνιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας συμμετείχαν στις εκλογές οι παρατάξεις Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας (ΠΚΣ) και Ανεξάρτητοι Φοιτητές Κτηνιατρικής. Η Πανσπουδαστική έλαβε 21 ψήφους (2 έδρες), ενώ οι Ανεξάρτητοι Φοιτητές 72 ψήφους (5 έδρες). Συνολικά ψήφισαν 102 φοιτητές.

Στο Τμήμα Δασολογίας, Επιστημών Ξύλου & Σχεδιασμού, υπήρχε ενιαίο ψηφοδέλτιο για την ανάδειξη 9μελούς διοίκησης του φοιτητικού συλλόγου της σχολής. Συνολικά ψήφισαν 98 φοιτητές. Επίσης, στο Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής υπήρχε εξίσου ενιαίο ψηφοδέλτιο για την ανάδειξη 7μελούς διοίκησης του φοιτητικού συλλόγου. Συνολικά ψήφισαν 82 φοιτητές.

Αναλυτικότερα στην εφημερίδα Νέος Αγών