Στο παγκόσμιο προσκήνιο η Καρδίτσα με τον διεθνή ποδηλατικό γύρο

Στο παγκόσμιο προσκήνιο θα βρεθεί η Καρδίτσα με τη διεξαγωγή του ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2024 που βρίσκεται σε εξέλιξη, ξεκινώντας από τη Θεσσαλονίκη και θα ολοκληρωθεί στην Αθήνα την Κυριακή 19 Μαΐου.

Η πόλη μας θα φιλοξενήσει τη διεξαγωγή του 2ου ΕΤΑΠ (τερματισμός την Πέμπτη στο ύψος του Σταδίου της πόλης), και την εκκίνηση του 3ου ΕΤΑΠ των ποδηλατών την Παρασκευή.

Συνέντευξη τύπου δόθηκε στο Δημαρχείο, με τους Παναγιώτη Ευθυμίου Αντιδήμαρχο Αθλητισμού, Ταξίαρχο Στυλιανό Μπιλιάλη Αστυνομικό Διευθυντή Καρδίτσας και τον Κώστα Τσέλιο εκ μέρους των εθελοντών, να δηλώνουν πανέτοιμοι από πλευράς οργάνωσης.

Ο Παναγιώτης Ευθυμίου, αφού ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν και βοηθούν για την διεξαγωγή του, τόνισε μεταξύ άλλων ότι πρόκειται για ένας σημαντικός αγώνας για την προβολή της Καρδίτσας, την πόλη του ποδηλάτου, να περνά ξανά ο Διεθνής ποδηλατικός Γύρος από την πόλη και την περιοχή. Κάλεσε τον κόσμο να δώσει το παρών ενώ επισήμανε ότι παράλληλα στο Αθλητικό πάρκο θα γίνονται και πολλές παράλληλες δράσεις.

Ο κ. Μπιλιάλης τόνισε ότι η Τροχαία και η Αστυνομία έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα. Περίπου 170 Αστυνομικοί θα βρίσκονται στους δρόμους να περιφρουρούν την ασφάλεια του αγώνα.

Κάλεσε τους πολίτες να αποφεύγουν την μετακίνησή τους τις συγκεκριμένες ώρες του αγώνα και να προσέχουν, μιας και οι ποδηλάτες είναι πρωταθλητές και κινούνται με μεγάλη ταχύτητα.

Τέλος, ο Κώστας Τσέλιος εκ μέρους των εθελοντών επισήμανε τη σημασία του εθελοντισμού που είναι η ανιδιοτελής προσφορά, η αλληλεγγύη . Ευχαρίστησε όλους τους φορείς που συμμετέχουν στην οργάνωση και την άρτια διεξαγωγή του αγώνα (Δήμος, Αστυνομία, Πυροσβεστική, ΕΚΑΒ) που θα προβάλει σε όλο τον κόσμο και την Καρδίτσα και τόνισε ότι πάνω από 400 εθελοντές θα βοηθήσουν για την άψογη διεξαγωγή του.

Δ.Φ.