Στο πάνθεον των ηρώων

Πέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ημέρα που ο ουρανός στο Μορφοβούνι και σε ολόκληρη την Καρδίτσα έπεσε βαρύς. Συγγενείς, φίλοι, συμπατριώτες και η πολεμική αεροπορία έχασαν έναν ήρωα, τον Γιώργο Μπαλταδώρο που έπεσε στα νερά του Αιγαίου με το Μιράζ έξω από τη Σκύρο, επιστρέφοντας από αναχαίτιση τουρκικών αεροσκαφών.

Το αντικαθρέφτισμα του ήλιου στα φτερά του μαχητικού πάνω από τα καταγάλανα νερά του Αιγαίου ζήλεψε ο χάρος στις 12 Απριλίου του 2018. Η είδηση του θανάτου είχε πέσει σαν κεραυνός εν αιθρία τόσο στην κοινωνία της Καρδίτσας, όσο και στην υπόλοιπη χώρα, ενω ο Γιώργος Μπαλταδώρος πέρασε στο πάνθεον των ηρώων.

«…πετάω για τον Πατέρα μου που καμαρώνει στην άκρη στο χωράφι όταν περνούν τα μαχητικά μας, πετάω για το παιδί στη Φλώρινα που περπατάει στο χιόνι να πάει στο σχολειό του, πετάω για τον Παπά μας που κάνει χιλιόμετρα να κάνει Ανάσταση με τους τσοπαναραίους στο ύψωμα της Παναγιάς !Πετάω για το ψαρά που βγήκε 4 το πρωί με την ψαρόβαρκα να φέρει το μεροκάματο στη φαμελιά του, πετάω για το δασκαλάκο που πληρώνει από την τσέπη του τις φωτοτυπίες στα Άγραφα της Καρδίτσας Για αυτούς πετάω» είχε πει κάποτε σε μήνυμά του Έλληνας πιλότος μαχητικού αεροσκάφους…
Κ.Π.