Στο προσκήνιο το θέμα αντιμετώπισης του παρεμπορίου στην Καρδίτσα (ΦΩΤΟ)

Στο μικροσκόπιο βρέθηκε η πάταξη της παραοικονομίας και του παρεμπορίου για την προστασία των στεγασμένων επιχειρήσεων της Καρδίτσας σε ειδική εκδήλωση που διοργανώθηκε σήμερα από το Επιμελητήριο της πόλης και την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος.

Η ειδική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου, στην οποία τοποθετήθηκαν ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, κ. Ιωάννης Μασούτης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καρδίτσας, κ. Κωνσταντίνος Ζυγογιάννης, και ο Πρόεδρος της Θεματικής Επιτροπής Παραοικονομίας και Παρεμπορίου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου.

Στην εκδήλωση για την ανάδειξη των προβλημάτων γύρω από το παρεμπόριο και την οικονομία παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Κώστας Τσιάρας, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Κώστας Αγοραστός, ο Δήμαρχος Καρδίτσας, κ. Βασίλης Τσιάκος, ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας, κ. Κωστής Νούσιος, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Καρδίτσας, Ασημίνα Σκόνδρα και Γεώργιος Κωτσός, εκπρόσωποι επιμελητηρίων από όλη την Ελλάδα, επιχειρηματίες και έμποροι του Νομού.

Πιο αναλυτικά, σε δηλώσεις του στο «Νέο Αγώνα» ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, κ. Ιωάννης Μασούτης, ανέφερε ότι είναι απαραίτητο να στηριχθούν οι δράσεις που γίνονται ενάντια στο παρεμπόριο και την παραοικονομία. «Ως Κεντρική Ένωση βρισκόμαστε δίπλα στο Επιμελητήριο Καρδίτσας, και θα αναζητήσουμε λύσεις για ένα επίμαχο ζήτημα που επιβαρύνει σημαντικά την τοπική αγορά του Νομού. Επίσης, είμαστε κοντά στην κυβέρνηση ώστε να συζητήσουμε ενέργειες μέσα από τον διάλογο», συμπλήρωσε.

Με τη σειρά, του ο Πρόεδρος Επιμελητηρίου Καρδίτσας, κ. Κωνσταντίνος Ζυγογιάννης, σημείωσε ότι ο Νομός Καρδίτσας αντιμετωπίζει τη μάστιγα του παρεμπορίου και λαθρεμπορίου. «Γι’ αυτό τον λόγο διοργανώσαμε την ειδική εκδήλωση, προκειμένου να αναζητήσουμε λύσεις μέσα από τις τοποθετήσεις ειδικών πάνω σε αυτό το ζήτημα. Βρισκόμαστε εξίσου σε επαφή με την κεντρική εξουσία για να καταπολεμηθεί το πρόβλημα».

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του Νέου Αγώνα.