Συνελήφθησαν το βράδυ της Παρασκευής στους Σοφάδες, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σοφάδων, τέσσερις ανήλικοι ημεδαποί, για φθορά ξένης ιδιοκτησίας και προσβολή συμβόλων ή τόπων ιδιαίτερης εθνικής ή θρησκευτικής σημασίας.

Συγκεκριμενα, όπως εξακριβώθηκε, το απόγευμα της Πεμπτης οι ανήλικοι προξένησαν πυρκαγιά στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Σοφάδων, με αποτέλεσμα την πρόκληση φθορών σε εσωτερικές επιφάνειες, ενώ κατά την αποχώρησή τους αφαίρεσαν την ελληνική σημαία.

Επιπλέον, κατά το χρονικό διάστημα 19/20-01-2023, προξένησαν φθορές στον αύλειο χώρο, καταστρέφοντας δύο φιλέ βόλει και απορρίπτοντας τις δοκούς στήριξης σε εξωτερικό χώρο, ενώ και στο πρόσφατο παρελθόν προκάλεσαν παρόμοια φθορά, καταστρέφοντας φιλέ και αφαιρώντας την ελληνική σημαία.

Η αφαιρεθείσα σημαία από το σχολείο βρέθηκε και αποδόθηκε στον διευθυντή του.

Επιπρόσθετα, συνελήφθη ο πατέρας του ενός ανήλικου, στα όρια του αυτοφώρου, για το αδίκημα της παραμέλησης της εποπτείας ανηλίκου, ενώ στην ίδια δικογραφία, για το ίδιο αδίκημα, περιλαμβάνονται και οι υπόλοιποι γονείς των προαναφερόμενων ανήλικων.