Συνάντηση Εμπορικού Συλλόγου - Δημάρχου Καρδίτσας για το έργο του open mall στη Δημοτική Αγορά (φωτο)

Συνάντηση- ενημέρωση με τον Δήμαρχο Καρδίτσας Βασίλη Τσιάκο και την Αντιδήμαρχο Όλγα Μακρή πραγματοποίησε ο Εμπορικός Σύλλογος Καρδίτσας για το έργο του open mall.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Τέλης Αντωνίου , η Αντιπρόεδρος Ρούλα Νιάκα , ο Γ. Γραμματέας Δημήτρης Τσεκούρας και ο Οικονομικός Επόπτης κ. Σταμούλης. Συμμετείχε επίσης εκ μέρους του Επιμελητηρίου ο Γιώργος Στεργιούλης μαζί με τον μηχανικό του ΕΒΕ, υπεύθυνο του έργου του open mall κ. Λιάπη . Στο κάλεσμα του Εμπορικού Συλλόγου ανταποκρίθηκαν ο Πρόεδρος της ένωσης Επαγγελματιών πωλητών Λαϊκών Αγορών Καρδίτσας – Άγιος Φανούριος κ. Τσιαχτάνης και ο Πρόεδρος του σωματείου παραγωγών Λαϊκών αγορών Ν. Καρδίτσας κ. Πολυγένης.

Κοινό αίτημα όλων των παρευρισκομένων προς τη Δημοτική αρχή ήταν και είναι το έργο της παρέμβασης στην αγορά να γίνει τμηματικά, γρήγορα και με ασφάλεια. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Εμπορικός Σύλλογος σημειώνει: «Η υπόσχεση που πήραμε από τον Δήμαρχο ήταν ότι θα επανέλθει προς τους εργολάβους του έργου για την τμηματική κατασκευή αλλά δεν είναι αισιόδοξος μιας και οι εργολάβοι θέλουν το εργοτάξιο να κλειστεί ώστε να μην υπάρχει θέμα ατυχήματος, έχοντας ως παράδειγμα και την παρέμβαση στον κεντρικό πεζόδρομο. Η Δημοτική αρχή υποσχέθηκε ότι η πρόσβαση στα καταστήματα της περιοχής θα είναι εφικτή και θα κάνει ότι είναι δυνατόν να υπάρχει η λιγότερη όχληση και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Τόνισε ότι τα καταστήματα εστίασης δεν θα χρειαστεί καν να μαζέψουνε τα τραπεζοκαθίσματα και ο εφοδιασμός των καταστημάτων θα γίνεται κανονικά ακολουθώντας το παράδειγμα του κεντρικού πεζόδρομου. Όσον αφορά τη Λαϊκή αγορά αυτή θα μεταφερθεί (αν δεν γίνει τμηματικά) στους παρακείμενους δρόμους που έχουν ανακοινωθεί.

’Οσον αφορά τις παρεμβάσεις στις προσόψεις – εμφάνιση των καταστημάτων στο πλαίσιο του open mall υπήρχε ενημέρωση από τον μηχανικό του ΕΒΕ και μας είπε ότι οι παρεμβάσεις θα είναι ήπιες , χωρίς αλλαγές χρωμάτων κτλ αλλά παρεμβάσεις τύπου μικρών επιγραφών plexi glass που θα αναγράφουν open mall , ίδια πατάκια εισόδου , φυτά ιδίου τύπου και άλλες τέτοιες μικροεπεμβάσεις».