Συνάντηση Μητσοτάκη - ΠΕΜ: Υπό εξέταση το θέμα της τιμής στο βαμβάκι και νέα παρέμβαση στο αγροτικό πετρέλαιο - τι ειπώθηκε για Αχελώο

φωτο αρχείου

Ανοιχτό άφησε ο Πρωθυπουργός το ενδεχόμενο να εξετάσει η κυβέρνηση το ζήτημα της τιμής στο βαμβάκι, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε σήμερα το πρωί στη Λάρισα με αντιπροσωπεία της Πανελλαδικής των Μπλόκων. Παράλληλα δεσμεύτηκε να εξετάσει νέα παρέμβαση στο αγροτικό πετρέλαιο.

Πιο συγκεκριμένα, τετραμελές κλιμάκιο της Πανελλαδικής στο οποίο συμμετείχαν οι Πρόεδροι των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας και Τρικάλων κ.κ. Κώστας Τζέλλας και Ρίζος Μαρούδας, συναντήθηκαν λίγο πριν τις 9 το πρωί στη Λάρισα με τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος συνοδεύονταν από τον ΥπΑΑΤ κ. Γιώργο Γεωργαντά.

Τιμή βαμβάκι
Μιλώντας στο «Νέο Αγώνα» μετά τη συνάντηση, ο κ. Τζέλλας σημείωσε ότι για το θέμα του βαμβακιού o Πρωθυπουργός επέρριψε ευθύνες και στους αγρότες που δεν πούλησαν όταν η τιμή ήταν στο 1 ευρώ το κιλό, ωστόσο με παρέμβαση Γεωργαντά αναγνώρισε πως υπάρχει ένα ειδικό πρόβλημα για την Καρδίτσα. Από την πλευρά της κυβέρνησης υπάρχει ανοιχτό το πεδίο να εξετάσουν το θέμα της τιμής του βάμβακος, όχι όμως με το χαρακτήρα της αναπλήρωσης τους εισοδήματος.
Να θυμίσουμε ότι το πρωί της Παρασκευής, αντιπροσωπεία της ΕΟΑΣΚ είχε συνάντηση με τον κ. Γεωργαντά στην Καρδίτσα.

Πετρέλαιο
Σε ότι αφορά το κόστος παραγωγής, ο κ. Τζέλλας μας μετέφερε ότι ο Πρωθυπουργός από την πλευρά του έδειξε θετική πρόθεση σε νέα παρέμβαση στο αγροτικό πετρέλαιο, είτε με αύξηση του κονδυλίου της επιστροφής του ΕΦΚ, είτε με τη θεσμοθέτηση αφορολόγητου αγροτικού πετρελαίου. «Δεν υπόσχεται τίποτα ξεκαθάρισε, θα δει τα δημοσιονομικά περιθώρια πρώτα» σημείωσε ο κ. Τζέλλας.

Αχελώο

Επίσης η αντιπροσωπεία της Πανελλαδικής έθεσε και το θέμα του Αχελώου. Σύμφωνα με τον κ. Τζέλλα, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση προωθεί όλα τα έργα που μπορούν να γίνουν για το νερό. Ωστόσο σημείωνε ότι ο Αχελώος δεν μπορεί να γίνει στην παρούσα φάση, αλλά ίσως μετά από χρόνια.
«Ως Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων και οργανωμένο αγροτικό κίνημα συνεχίζουμε να διεκδικούμε λύσεις. Δεν κάνουμε πίσω, παλεύουμε με κάθε τρόπο, στο δρόμο και με συναντήσεις, ασκώντας πίεση ώστε να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά μας» ανέφερε.