Τα τρακτέρ της Καρδίτσας στον Ε-65 τη Δευτέρα, στόχος το στήσιμο πανθεσσαλικού μπλόκου (φωτό & βίντεο)

Τα τρακτέρ στο δρόμο βγάζουν εκ νέου οι αγρότες στο Νομό Καρδίτσας, ενώ στην κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αναμένεται να συμμετέχει δυναμικά ο αγροτικός κόσμος και από άλλες περιοχές της Θεσσαλίας, προσπαθώντας να βγει από το «τέλμα» στο οποίο έχει βυθιστεί εξαιτίας των οξυμένων προβλημάτων.

Τα αγροτικά μηχανήματα από τον κάμπο της Καρδίτσας δίνουν ραντεβού στον Ε-65 στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας 30 Ιανουαρίου, με στόχο το στήσιμο ενός μπλόκου θεσσαλικού χαρακτηρα. Το μπλόκο αναμένεται να πλαισιώσουν τρακτέρ από την περιοχή των Τρικάλων και πιθανώς αργότερα τις επόμενες ημέρες των Φαρσάλων (την Τετάρτη θα μαζέψουν τα τρακτέρ στην είσοδο των Φαρσάλων), ώστε μέσα από την μαζικότητα να αποτελέσει σημείο αναφοράς των πανελλαδικών κινητοποιήσεων.

Την απόφαση κλιμάκωσης του αγώνα έλαβαν οι αγρότες στη σημερινή πανθεσσαλική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στον Παλαμά. Το αγροτικό κίνημα θεωρεί ότι έληξε το «τελεσίγραφο» που δώσει στο υπουργείο για την εξεύρεση λύσεων απέναντι στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος. Κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «γυρίζει την πλάτη» στον μικρομεσαίο παραγωγικό πληθυσμό της περιοχής και της χώρας, φέροντας την ευθύνη για την κλιμάκωση των αγροτικών κινητοποιήσεων.

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του Νέου Αγώνα