Τέλος στο σίριαλ της δικαστικής διαμάχης που κράτησε 13 χρόνια!!!

  Σύμφωνα με την επιστολή που μας απέστειλε ο βετεράνος άσος και πρώην μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Αναγέννησης, Βαγγέλης Πλακιάς, το δικαστικό σίριαλ Κωτούλα έλαβε τέλος μετά από 13 ολόκληρα χρόνια!

Τόσο ήταν το διάστημα που ταλαιπωρούνταν τρεις Καρδιτσιώτες που μαζί με άλλους είχαν αναλάβει με την επιτροπή της σωτηρίας το 2010 τα ηνία της ΠΑΕ και όλα όσα πεπραγμένα δημιουργήθηκαν επί διοίκησης Διονύση Κωτούλα που είχε αποχωρήσει από την ομάδα τον χειμώνα του 2009!

Τότε, μετά από αλλεπάλληλες προσπάθειες να κρατηθεί η Αναγέννηση στη Β’ Εθνική, είχε συγκροτηθεί μια διοικούσα επιτροπή που τελικά ανέλαβε και την ΠΑΕ το καλοκαίρι του 2010!

Δυστυχώς σ’ ενα περιβάλλον τοξικό (τότε “έσκασε” και η υπόθεση με τις πλαστές ενημερότητες αλλά και το koriopolis), η ομάδα υποβιβάστηκε μ’ αποτέλεσμα τα χρέη που είχαν δημιουργηθεί να “κυνηγούν” τους Καρδιτσιώτες που επιδόθηκαν σ’ ενα μπαράζ δικαστηρίων με τον πρώην μεγαλομέτοχο που κράτησε 13 ολόκληρα χρόνια!

Τελικά αφού δικαιώθηκαν στο εφετείο ο Διονύσης Κωτούλας δεν προσέφυγε στον Αρειο Πάγο, μ’ αποτέλεσμα η υπόθεση να τελεσιδικήσει και να λάβει τέλος η ταλαιπωρία των συμπολιτών και μαζί να κλείσει και τυπικά μία από τις πάμπολλες περιπέτειες που πέρασε ο χιλιοταλαιπωρημένος αυτός σύλλογος.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΠΛΑΚΙΑ
Στην επιστολή του ο Βαγγέλης Πλακιας κάνει γνωστή την εξέλιξη και αναφέρει τα εξής:

«Χρειάστηκε να περάσουν 13 χρόνια γεμάτα αγωνία, γεμάτα από τη σωματική και ψυχική κούραση των ανθρώπων, που έγιναν οι μπροστάρηδες, προκειμένου η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ, να εξασφαλίσει τη συμετοχή της στη Β’ Εθνική κατηγορία. Ας δούμε όμως το
διαδικαστικό ιστορικό.

Ο Διονύσης Κωτούλας, το 2008, έγινε κάτοχος του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών και ανέλαβε αμέσως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ Αναγέννησης.
Παραιτήθηκε το Μάρτιο του 2010.

Στο διάστημα αυτών των δύο χρόνων, σύναψε συμβόλαια και συμφωνητικά με ποδοσφαιριστές, προπονητές και ανθρώπους, που ανέλαβαν διάφορες θέσεις στη ομάδα.
Αποχωρώντας όμως από την ομάδα, άφησε ένα τεράστιο χρέος, εκατοντάδων χιλιάδων €, που αφορούσε όλους σχεδόν τους παραπάνω.

Με την παραίτησή του ο Διονύσης Κωτούλας, πήρε μαζί του το 90% των μετοχών, χωρίς αρχικά να είναι διατιθεμένος, να διαπραγματευθεί την πώληση τους, αφήνοντας έτσι
την ομαδα στο έλεος του θεού.

Διάφορες επαφές που είχε με επιχειρηματίες, δεν καρποφόρησαν.

Μετά από ομόφωνη απόφαση των μελών της γενικής συνέλευσης της Αναγέννησης, προτάθηκαν άτομα για προσωρινή διοίκηση, η οποία ορίστηκε από το μονομελές πρωτοδικείο Καρδίτσας.

Τελικά μετά από πολλές συζητήσεις και προτάσεις των δύο μερών, συμφωνήθηκε να γίνει συνάντηση, σε συμβολαιογραφείο στη Θεσσαλονίκη, εκπροσώπων της προσωρινής διοίκησης με τον Κωτούλα, παρουσία των δικηγόρων μας.

Η υπογραφή προσυμφώνου μεταξύ του Κωτούλα και των τριών μελών της ομάδας, μπορεί να έβαλε ένα τέλος στην αγωνία των χιλιάδων φιλάθλων της ομάδας, σήμανε όμως την αρχή ενός μακροχρόνιου δικαστικού αγώνα των τριών μελών, που έμελε να τους καταβάλλει ψυχοσωματικά και όχι μόνο.

Μια θλιβερή ιστορία, που κράτησε 13 ολόκληρα χρόνια, με πρωταγωνιστές τους τρεις ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΩΤΕΣ, για μια υπόθεση, που δεν ήταν ιδιωτική, αλλά αφορούσε την πόλη της Καρδίτσας, έφθασε αισίως στο τέλος της.

Όμως άφησε πίσω της μια πικρία, στους τρεις ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΩΤΕΣ, που μόνοι τους ξεκίνησαν τον αγώνα, χωρίς καμία συμπαράσταση, ενεργά και ουσιαστικά στο δίκαιο αγώνα τους.
Αντιμετωπίσαμε δύσκολες δικαστικές εξελίξεις, με κατασχέσεις ακινήτων, δεσμεύσεις κινητής και ακίνητης περιουσίας και χιλιάδες ευρώ για δικαστικά έξοδα.

Οι τρεις Αναγεννησιώτες εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας στους δικηγόρους, που ανέλαβαν την υπόθεση, με ιδιαίτερη μνεία στον αείμνηστο δικηγόρο Λάμπρο Μπίρδα, με μεγάλη εμπειρία σε θέματα αθλητικής δικαιοσύνης, η συμβολή του οποίου ήταν καθοριστική.

Νιώθαμε ό τι είχαμε κάποιον δίπλα μας, όχι μόνο για την ευτυχή κατάληξη της υπόθεσης αλλά και για το ηθικό μέρος.»

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΛΑΚΙΑΣ