Τι έγινε ρε παιδιά;

ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ

Αυτό  θα πει άμεση και (προπαντώς) έγκυρη ενημέρωση! Αυτό θα πει ρεπορτάζ κι όχι παίξε γέλασε! Το ζούμε σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας. Στα πολιτικά, στα κοινωνικά, στα καιρικά και φυσικά στα αθλητικά!

Αν αρχίσουμε μόνο να αναφέρουμε μερικά από τα επικά που έχουν λεχθεί και γραφεί στον ηλεκτρονικό κυρίως τύπο, δεν θα μας φθάσει ούτε το… σύγχρονο (και προπαντώς ασφαλές!) σιδηροδρομικό δίκτυο της Ελλάδας 2.0!!!

Δεν γνωρίζω πως θα εξελιχθεί ο Elias (όχι ο Βραζιλιάνος πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, αλλά το… φαινόμενο) καθώς η στήλη γράφεται βραδάκι Δευτέρας όταν άρχισε να βρέχει, αλλά χθες από το πρωί μέχρι το μεσημέρι ζήσαμε το αδιανόητο!

Έκλεισαν σχολεία, μαγαζιά, κατατρόμαξε ο κόσμος, διότι θα ξεσπούσε η καταιγίδα από τις πρωίνές ώρες της Δευτέρας! Τελικά είχε ντάλα ήλιο μέχρι που έπεσε το σούρουπο! Με την πρώτη μάλιστα μπόρα, έπεσε το ρεύμα!!! Αρα, η φύση, μας έχει γραμμένους κανονικά και εκεί που δεν πιάνει μελάνι και εξελίσσεται όποτε γουστάρει αυτή κι όχι όπως προβλέπουμε εμείς!

Κι άντε οι ειδικοί (και κυρίως οι σοβαροί) μετεωρολόγοι, κάνουν εκτιμήσεις, τονίζοντας πάντα ότι τίποτα δεν είναι εκατό τοις εκατό σίγουρο για το πως και πότε εξελίσσονται τα φαινόμενα. Ερχονται, όμως κάποια… “φαινόμενα” του “ρεπορτάζ” να καλύψουν το κενό και να βάλουν τα πράγματα στη θέση τους!!!

Χθες κατά τις 11 κι ενώ βιώναμε ένα καλοκαιρινό ηλιόλουστο πρωϊνό, ένα…. έγκυρο site των Αθηνών μας ενημέρωνε με πηχαίο τίτλο: “Ξεκίνησε να βρέχει στην Καρδίτσα”!!! Φυσικά με το αλάνθαστο εργαλείο δημοσιογραφικής έρευνας, το copy paste, η “είδηση” διαδόθηκε αστραπιαία!!!

Θα μπορούσε βέβαια να μεταδοθεί και ως εξής: “Βρέχει στην Καρδίτσα, αλλά οι κάτοικοι δεν το κατάλαβαν και νομίζουν ότι έχει ήλιο”!!! Μιλάμε για μαγικά πράγματα! Οι άνθρωποι, θα μου πείτε, είχαν πεθάνει τον Γιώργο Μάγκα με το copy paste, θα μασήσουν από τις προβλέψεις για τον καιρό;

Ανάλογη… “έγκυρη” ενημέρωση είχαμε βέβαια το περασμένο Σαββατοκύριακο και στα αθλητικά δρώμενα! Εκεί να δείτε τι υπάρχει από… φαινόμενα ! Να φάν’ κι οι κότες!!!!

Είχαν αποφανθεί, λοιπόν, όλοι αυτοί των Αθηνών ότι η Αναγέννηση όχι μόνο δεν θα κατέβει στον αγώνα με την ΑΕΚ, αλλά ότι τον έχει χάσει και θα αποβληθεί από το πρωτάθλημα! Στη συνέχεια αφού τελικά κατέβηκε η ομάδα, ότι η καθυστέρηση της έναρξης οφείλονταν στα δελτία κι όχι στο ασθενοφόρο που δεν ήλθε στην ώρα του.

Τελικά και ο αγώνας έγινε και η ομάδα πέτυχε μία επική νίκη και φυσικά δεν θ’ αποβληθεί από κανένα πρωτάθλημα. Ολη η “εγκυρη ενημέρωση” πήγε δηλαδή στον “κουβά”!!! Πάνω στη ΦΩΤΟ ένας καλός φίλος, έκανε ένα σχετικό “κολάζ” από τα… τρομερά και φοβερά φόρουμ που μετέδωσαν την “είδηση”

Στον “κουβά” (στοιχηματικός όρος για τους μη σχετικούς!) πήγαν και όσοι από την περιοχή μας είχαν πάρει ήδη το “φτυάρι” για να ξεκινήσουν τον… ενταφιασμό!!!

—————————-

«Μη δίνεις σημασία σ’ αυτά που γράφουν για σένα. Απλά να τα μετράς σε ίντσες»

Αντυ Γουόρχολ – Αμερικανός καλλιτέχνης