ΤΡΟΜΕΡΑ πράγματα συνέβησαν στους ημιτελικούς του τσάμπιονς λίγκ! Πριν καλά καλά συνέλθουμε απο τα μαγικά που έγιναν στον αγώνα Λίβερπουλ – Μπαρτσελόνα και την απίστευτη ανατροπή του 0-3 σε 4-0, ήλθε “καπάκι” το μάτς στο Αμστερνταμ!!!

ΤΙ ΗΤΑΝ πάλι αυτό; Ενα… μεθύσι ποδοσφαιρικό, μια πανδαισία, κάτι το ασύλληπτο! Τυχαίο ότι και σ’ αυτή τη μοναδική παράσταση συμμετείχε Αγγλική ομάδα; Καθόλου! Σε κάθε περίπτωση είχαμε σε δύο ενενηντάλεπτα την αποθέωση του αθλήματος…

ΕΚΕΙ που λές “τα έχω δει όλα” γίνονται κάτι τέτοια συγκλονιστικά και μένεις άφωνος! Ο Αγιαξ προηγείται 2-0, έχει και το 1-0 από το πρώτο παιχνίδι και λες, “ε, εντάξει, τελείωσε, ο,τι ήταν να δούμε το είδαμε”! Και μετά συμβαίνουν όλα αυτά τα τρελά που ολοκληρώνονται κατα τρόπο μαγικό στο 90’+5’!!!

ΟΥΤΕ ένα λεπτό, δηλαδή δεν μένει χωρίς δράση για να πάρεις μια… ανάσα! Και μετά από τις δύο αυτές θεατρικές παραστάσεις, επιστρέφεις στη δική μας αθλητική πραγματικότητα και νιώθεις ένα σφίξιμο στο στομάχι. Ξεκινάς από το ποδόσφαιρο και βλέπεις ότι ο τελικός του Κυπέλλου – τον οποίο περιμένουν πως και πως όλες οι χώρες του κόσμου για να κλείσουν τη σεζόν με μια γιορτή – θα γίνει χωρίς φιλάθλους!

Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ με όλους τους μηχανισμούς που την καθιστούν… ευνομούμενη, δεν είναι σε θέση να διασφαλίσει την διεξαγωγή ενός ποδοσφαιρικού αγώνα με κόσμο, διότι φοβάται ότι θα κάψουν το γήπεδο οι “επιστήμονες”!!!

ΚΑΙ μιας που έρχονται πολλαπλές εκλογές, δεν είναι τώρα να βλέπει ο κόσμος εικόνες καταστροφής! Κι αφού αδυνατούμε να δώσουμε λύση στο θέμα της βίας που ταλανίζει τον ελληνικό αθλητισμό δεκαετίες ολόκληρες, απαγορεύουμε γενικώς την είσοδο των φιλάθλων στο γήπεδο, βάζουμε τα… σκουπίδια κάτω απο το χαλί και βλέπουμε!

ΚΙ ΑΝΑΡΩΤΙΕΣΑΙ: Αυτή η πολιτεία που παίρνει από τους πολίτες 3,5 δισεκατομμύρια δολλάρια κάθε χρόνο για να τα δώσει στα “πιράνχας” για τα εξοπλιστικά προγράμματα του ΝΑΤΟ, αν δεν μπορεί να διασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή ενός αγώνα, τι θα κάνει σε άλλα πολύ πιο σοβαρά ζητήματα δημοσίου συμφέροντος;

ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ να χρειαζόμαστε απαντήσεις περι αυτού του ερωτήματος όμως! Μια αναδρομή σε πρόσφατες τραγωδίες που έπληξαν τον κόσμο (φωτιές, πλημμύρες κλπ) αρκεί για να περιγράψει επ ακριβώς την κατάσταση και να μας… διαφωτίσει! Ζούμε στην πολιτεία που κυριαρχεί το σύνθημα ο “σώζων εαυτόν σωθήτω”…!!!

ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ να μην παραλείψουμε και μια αναφορά στο μπάσκετ! Τι μαγεία είναι αυτή πάλι; Τι χαβαλές ατελείωτος; Μαλώνουν ο Ολυμπιακός με τον Παναθηναϊκό, ποιος θα τερματίσει στη χαμηλότερη θέση!!! Ηδη ο πρώτος βγήκε 6ος και ο δεύτερος 3ος στο πρωτάθλημα!!! Σφάζονται Αγγελόπουλοι και Γιαννακόπουλος και στο τέλος είναι ικανοί να μετακομίσουν τις ομάδες τους στην Α1 ΕΣΚΑΘ να παίζουν με τους Γόμφους και με τον ΓΣ Αλμυρού!!!
Απλώς δεν υπάρχουμε…

ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΚΑΤΣΑΡΑΣ