Το δεύτερο μεγαλύτερο ύψος βροχής καταγράφηκε στην Καρδίτσα

Το δεύτερο μεγαλύτερο ύψος βροχής σημειώθηκε στην Καρδίτσα από τις ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες της κακοκαιρίας «Gori», καθώς έφθασε στα 117 χιλιοστά από το βράδυ της Παρασκευής έως το πρωί του Σαββάτου, σύμφωνα με τις καταγραφές του Εθνικού Αστεροσκοπείου / meteo.gr.

Το μέγιστο ύψος βροχής καταγράφηκε στη Γλώσσα Σκοπέλου, 119 χιλιοστά. Με βάση τους αυτόματους μετεωρολογικούς σταθμούς του meteo.gr και σε συμφωνία με τις προγνώσεις, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής καταγράφηκαν σε Θεσσαλία και Σποράδες. 

Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη του καιρού τις επόμενες ώρες, τα φαινόμενα αναμένεται να περιοριστούν σταδιακά στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά και στα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου και να εξασθενήσουν.

Να σημειωθεί ότι σχεδόν τα 100 χιλιοστά έφθασε το ύψος της βροχής στην πόλη λίγο πριν τις 12 το βράδυ της Παρασκευής. Πρόκειται μάλιστα για διπλάσια ποσότητα βροχής που έπεσε περίπου σε ένα 8ωρο στην πόλη, διπλάσια από εκείνη που εκτιμούσαν οι μετεωρολόγοι και έδειχναν τα μετεωρολογικά συστήματα.

* Στον παραπάνω χάρτη παρατηρείτε το αθροιστικό ύψος υετού από την Παρασκευή 19/04 έως και το πρωί του Σαββάτου 20/40 και ενδεικτικά τα ακριβή ύψη σε επιλεγμένους σταθμούς του δικτύου.