ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ

Διανύουμε την τελική ευθεία του πρώτου καλοκαιρινού μήνα και όπως συμβαίνει συνήθως, σε πλήρη αναπτυξη βρίσκεται σε όλες τις ομάδες η μεταγραφολογία! Το “φετίχ” του φιλάθλου, τόσο τη θερινή όσο και την χειμερινή περίοδο! Ονόματα, παίκτες, βιογραφικά ποιος θα έλθει και ποιος θα φύγει. “Χτίζονται” αχτύπητα ρόστερ στη… φαντασία!

Από την μεγαλύτερη ομάδα, μέχρι και το τελευταίο ερασιτεχνικό σωματείο!
Η Αναγέννηση δεν θα μπορούσε ν’ αποτελέσει εξαίρεση καθώς πολλοί είναι εκείνοι που συνδέουν την εύρυθμη λειτουργία και φιλοδοξία της με το “φύγε εσύ, έλα εσύ”!

Είναι αυτό όμως το στοιχείο που μεγαλώνει τις ομάδες και τις καθιστά δυνατές; Σαφέστατα και η διάρθρωση του ρόστερ παίζει τον καθοριστικότερο ρόλο στην παρουσία τους στο γήπεδο! Εκεί άλλωστε είναι ο φυσικός τους χώρος, εκεί κρίνονται οι πάντες και τα πάντα…

Ωστόσο έχει αποδειχθεί πάμπολλες φορές πως μια τυφλή μεταγραφική δραστηριότητα, ακόμη και όταν αφορά παίκτες μεγάλης αξίας, δεν είναι αυτή που μπορεί να διασφαλίσει εκατό τοις εκατό τη διάκριση και να υλοποιήσει τους στόχους που τίθενται.

Το μέτρο, η σοβαρότητα, η ουσία δηλαδή της διάρθρωσης του ποδοσφαιρικού τμήματος, αλλά ταυτόχρονα και η οργάνωση της γενικότερης λειτουργίας σε όλα τα επίπεδα είναι εκείνοι οι παράγοντες που καθορίζουν και την εικόνα στο γήπεδο ακόμη και σ’ ενα άθλημα τόσο απρόβλεπτο όπως είναι το ποδόσφαιρο.

Η Αναγέννηση κινήθηκε δυναμικά το περασμένο καλοκαίρι στο μεταγραφικό “παζάρι” όπως και στη συνέχεια τον Ιανουάριο. Οχι για εντυπωσιαμό, αλλά για την ουσία. Και πράγματι συγκρότησε ένα εξαιρετικό σύνολο που πρωταγωνίστησε και μάλιστα μέσα σ’ ενα περιβάλλον πολύ άσχημο, με χίλια δυο προβλήματα και στρεβλώσεις που προέκυψαν με τις αναβολές, τον κορωνοϊό, αλλά και την σκανδαλώδη εύνοια που απολάμβανε η πρωτοπόρος Βέροια.

Εχοντας, λοιπόν, βάση τα όσα έκανε αυτή τη χρονιά κινείται ήδη για την οργάνωσή της στη νέα περίοδο. Αυτό που είναι σίγουρο (και για μας αποτελεί τον πιο ενθαρρυντικό δεδομένο) έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο Δημήτρης Παπαδημητρίου είναι αποφασισμένος να συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό ως επικεφαλής αυτής της προσπάθειας που ξεκίνησε εδώ και δύο χρόνια.

Παρά τα όποια προβλήματα συνάντησε με εξωγενείς καταστάσεις με όλα τα τρελά που έγιναν (και εξακολουθούν να γίνονται) στο εν λόγω πρωτάθλημα, η “φλόγα” να ανεβάζει συνεχώς επίπεδο την Αναγέννηση παραμένει άσβεστη κι απο κει αρχίζουν και τελειώνουν όλα.

Οι κινήσεις που γίνονται ήδη επιβεβαιώνουν αυτό ακριβώς, ότι το λαοφιλέστερο συγκρότημα του τόπου μας στοχεύει να παραμείνει σε πρωταγωνιστική τροχιά και στη νέα περίοδο.
Και χρειάζεται δίπλα του τον κόσμο περισσότερο από ποτέ, διότι απο αυτόν αντλούν όλοι όσοι αποφασίζουν για τις τύχες του το κίνητρο…