Το... τυράκι

Όσο περνούν οι μέρες, μετά και την έγκριση του ελληνικού στρατηγικού σχεδίου από την  Κομισιόν, ο αγροτικός κόσμος στο Ν. Καρδίτσας πληροφορείται τις επώδυνες αλλαγές που φέρνει η νέα Κοινή Αγροτική Πολίτικη της προγραμματικής περιόδου 2023-2027.

Μάλιστα όπως ανέφερε και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, βάσει μελέτης, περί τα 14 εκ. ευρώ το χρόνο θα χάνει ο Νομός Καρδίτσας και συνολικά 46 εκ. ευρώ η Θεσσαλία!

Βεβαίως με την πάροδο των δεκαετιών φαίνεται ο πραγματικός σκοπός και οι στοχεύσεις της κοινής αγροτικής πολιτικής. Η χώρα απώλεσε την αυτάρκειά της σε μια σειρά αγροκτηνοτροφικών προϊόντων, εγκατέλειψε καλλιέργειες στο βωμό των ευρωπαϊκών συμφωνιών (χαρακτηριστική η περίπτωση των τεύτλων) προς όφελος των μεγάλων του ευρωπαϊκού βορρά και δεν έχει χαράξει μια εθνική στρατηγική στην αγροτική πολιτική.

Οι επιδοτήσεις ήταν το… τυράκι και σήμερα οι μικρομεσαίοι αγρότες οδηγούνται σε αδιέξοδα αν συνυπολογιστούν οι ευρωπαϊκές κατευθύνσεις για την «πράσινη μετάβαση» και οι  κυρώσεις στη Ρωσία, που έχουν επιφέρει εκρηκτική άνοδο στην ενέργεια και συνολικότερα  στο κόστος παραγωγής.
Κ.Π.