«Τρέχει» η πληροφορία, περισσότερο πλέον θάρρος...

Αρκετοί αναρωτιούνται μήπως τα τελευταία χρόνια έχει σημειωθεί αύξηση της εγκληματικότητας, της κακοποίησης και της ενδοοικογενειακής βίας.

Αρκετές υποθέσεις μονοπωλούν το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης, ενώ σοκάρουν και με τις λεπτομέρειές τους. Ωστόσο, τα τραγικά γεγονότα παίρνουν ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις, επειδή «τρέχει» πλέον η πληροφορία και κάθε σχεδόν άνθρωπος έχει πρόσβαση σε αυτήν.

Παρόμοιες υποθέσεις συνέβαιναν και το παρελθόν, μόνο που αρκετές φορές παρέμεναν κρυφές και δεν δικαιώνονταν τα θύματα. Στη σημερινή εποχή, υπάρχει περισσότερο θάρρος. Τα θύματα βρίσκουν το σθένος και μιλάνε, και το ένα ακολουθεί το άλλο καταγγέλλοντας τα «τέρατα» που απασχολούν έπειτα κανάλια και ειδήσεις πανελλαδικώς. Βέβαια, ας μην παραμείνουμε μονάχα στην ανάλυση μίας υπόθεσης για σύντομο μόλις διάστημα.

Μη δείχνουμε υπέρμετρο ζήλο με έντονες συζητήσεις και εικασίες που γρήγορα σβήνουν από τη μνήμη μας. Διότι η κοινωνία γυρνά έτσι, στους προηγούμενους ρυθμούς της χωρίς τις ριζικές αλλαγές που επιζητά κανείς σε πρώτο χρόνο.
Δ.Γ.