Σε βίντεο το οποίο δημοσίευσαν τα μέσα ενημέρωσης της Ρουμανίας το λεωφορείο διακρίνεται να συνεχίζει κανονικά την πορεία του, χωρίς να κόβει ταχύτητα. Φαίνεται πως ο Έλληνας οδηγός δεν είχε εκτιμήσει ότι δε χωράει κάτω από την πινακίδα.

Ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν το δυστύχημα, ο οδηγός άλλαξε λωρίδα κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα να προσκρούσει στην κολώνα, που έμελλε να κόψει το νήμα της ζωής σε έναν 53χρονο Λαρισαίο, Νίκο Χλώψιο.

«Όλη μας η διαδρομή ήταν πολύ καλή. Ο οδηγός ήταν πολύ προσεκτικός σε όλους τους κεντρικούς δρόμους με τα φανάρια και οδηγούσε αργά. Ξαφνικά σε ένα δευτερόλεπτο όλα σκοτείνιασαν» είπε στο Mega η Μαρία Θερσίτη η οποία ήταν επιβάτης στο λεωφορείο.

«βρέθηκε σφηνωμένο το κεφάλι μου μπροστά στο κάθισμα, έχω χτυπήσει στο κεφάλι, στη πλάτη και στον αυχένα. Η μπάρα και η οροφή του λεωφορείου με πλάκωσαν. Άρχισα να φωνάζω, στα αριστερά είχε φύγει το τζάμι και προσπάθησα να βγάλω το χέρι μου απ’ έξω, να το χτυπάω και να κάνω θόρυβο, ώστε να με ακούσουν. Καθόμουν δύο θέσεις πίσω από τον Νίκο Χλώψιο» σημείωσε.

Από τον Βόλο μέχρι την Θεσσαλονίκη αποκάλυψε η κα Θερσίτη υπήρχαν δύο οδηγοί και από τη Θεσσαλονίκη και μετά υπήρχε ένας οδηγός.

«Ο πελάτης μου είδε ότι η άσπρη γραμμή στον δρόμο δεν είναι συνεχής, δεν μπορούσε να στρίψει, σε ένα δευτερόλεπτο πήρε την απόφαση και όταν έβλεπε ότι δεν γίνεται φρενάρισε δυνατά», περιέγραψε ο δικηγόρος του οδηγού, Αλέξανδρος Ματθαίου.

Πηγή: megatv.com