ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ

Το “γραφειοκρατικό τέρας” ζει και βασιλεύει στις μέρες μας και συνεχίζει να ταλαιπωρεί τον κόσμο! Η απλοποίηση των διαδικασιών αφορά μόνο στις υποθέσεις των λίγων εκλεκτών! Των “κουμανταδόρων” του έθνους και των νταλαβερτζήδων!!! Οι υπόλοιποι ανήκουμε σε άλλη κατηγορία!

Μπορεί δηλαδή να βγει με σύστημα “fast track” η αδειοδότηση για την ισοπέδωση των Αγράφων στα πλαίσια της “πράσινης ανάπτυξης”, αλλά για να πάρει τη σύνταξή του κάποιος μισθωτός που ξεπατώθηκε στη δουλειά δεκαετίες ολόκληρες, θα πρέπει να περιμένει και μπορεί στο τέλος αντί για τη σύνταξη να έλθει ο… βαρκάρης του Αχέροντα!!!

Μπορεί μ’ ένα τηλεφώνημα να εγκριθεί η χρηματοδότηση εκατομμυρίων ευρώ για ένα “επενδυτικό πλάνο” ιδιώτη (από τα λεφτά του του δημοσίου φυσικά, δηλαδή του κοσμάκη), αλλά να παραμένει κλειστή μια εξέδρα ενός Δημοτικού Σταδίου επαρχιακής πόλης για 17 χρόνια ελλείψει… χρημάτων!

Τον Μάιο του 2003 γκρεμίζονταν η ιστορική Νέα Φιλαδέλφεια! Δύο χρόνια μετά έκλεινε η ανατολική εξέδρα του γηπέδου πόλης μας. Σήμερα στη θέση του γκρεμισμένου γηπέδου της ΑΕΚ υπάρχει ένα ολοκαίνουργιο που χρηματοδοτήθηκε πέραν όλων των άλλων και από το Δημόσιο ενώ η εξέδρα στην Καρδίτσα παραμένει κλειστή!

Έχουμε, όμως, πιο καραμπινάτο παράδειγμα. Το νέο Καραϊσκάκη επί προεδρίας Κόκκαλη στον Ολυμπιακό κατασκευάστηκε μέσα σε 428 ημέρες! Γκρεμίστηκε το παλιό τον Ιούνιο του 2003 και παραδόθηκε το καινούργιο τον Μάϊο του 2004 ώστε να χρησιμοποιηθεί και για το μεγάλο πάρτι (Ολυμπιακοί Αγώνες) της πατριώτισσας Γιάννας!

Στοιχηματίζω ό,τι θέλετε πως θα γίνει και το καινούργιο γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό κι εμείς οι… ιθαγενείς της πεδιάδας θα περιμένουμε ακόμη και θα βλέπουμε απέναντι τα τσιμέντα!!!

Θα χουμε, όμως, να καμαρώνουμε τις… φωτογραφίες από την εκδήλωση που έγινε για το υπό δημιουργία αθλητικό κέντρο της Αναγέννησης στο μουσικό γυμνάσιο καθώς βεβαίως και το… Τζουράσικ Παρκ με τα σπάνια είδη χλωρίδας και πανίδας στο κέντρο της πόλης!!!

Στις μέρες μας όμως είχαμε ακόμη πιο προχωρημένες καταστάσεις! Περιμέναμε μια… υπογραφή αρμοδίου για να ξεκινήσουν τα έργα ανακατασκευής στον χλοοτάπητα του Σταδίου!

Ξεροσταλιάσαμε περιμένοντας μια υπογραφή για ένα έργο που είχε ήδη χρηματοδοτηθεί!!! Περιμέναμε και περιμέναμε και τελικά τώρα τρέχουμε και δεν φθάνουμε για να βρούμε γήπεδο σε άλλη πόλη για να παίξει εντός έδρας παιχνίδι η μεγαλύτερη ομάδα του Νομού!!!

Έλαβε χώρα ολόκληρη εκστρατεία για να διασφαλιστεί μια υπογραφή εγγράφων σε εγκεκριμένο έργο!!! Και πάλι καλά να λέμε γιατί θα μπορούσε ακόμη να περιμέναμε και να μας έπαιρνε ο χειμώνας!!!

Τουλάχιστον ως καλοί… ιθαγενείς θα πάμε στο γήπεδο πριν τα Χριστούγεννα!

παραΣΠΟΝΤ(ί)ΕΣ

Το 2009 η Αναγέννηση είχε πάει να παίξει στα Γρεβενά εντός έδρας παιχνίδι, επειδή της έκλεισαν το Στάδιο με το “ετσι θέλω” βγάζοντας το… ακατάλληλο! Την έστειλαν μάλιστα να παίξει σε ένα γήπεδο – σαράι!

Ολόκληρος Νομός με την ομάδα τότε φρέσκια στη Β’ Εθνική και με τεράστια συσπείρωση του κόσμου απο τη θριαμβευτική άνοδο μέσω του μπαράζ της Ριζούπολης, δεν κατάφερε να αποφύγει την έξωση του μεγαλύτερου αθλητικού φορέα του! Να που ξαναζούμε το έργο, αυτή τη φορά με άλλο τρόπο, αλλά με το ίδιο αποτέλεσμα!

Μάλλον με χειρότερο αποτέλεσμα διότι τότε πήγαμε τουλάχιστον σε ουδέτερο! Τώρα ελλείψει άλλου διαθέσιμου γηπέδου, θα πάμε στο γήπεδο της ανταγωνίστριας για να δώσουμε ένα εντός έδρας παιχνίδι!

Μάλιστα θα το δώσουμε και χωρίς την παρουσία φιλάθλων!

—————————–

«Ποτέ δεν έχουμε τόση διάθεση για καβγά, όσο όταν είμαστε θυμωμένοι με τον εαυτό μας»

Γούλιαμ Χάτζιπ – Αγγλος δοκιμιογράφος