Υψηλός ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς την Τρίτη (11/6) στο Ν. Καρδίτσας, σε επιφυλακή η πυροσβεστική

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις του Ν. Καρδίτσας, καθώς ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς αύριο Τρίτη (11/6) είναι αυξημένος στο μεγαλύτερο τμήμα του Νομού.

Συγκεκριμένα για πρώτη φορά στη φετινή αντιπυρική περιοδο οι περισσότερες περιοχές του Νομού συγκαταλέγonται στην κλίμακα 3 (υψηλού κινδύνου).

Σε δήλωσή του στο «Νέο Αγώνα», ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν.Καρδίτσας Πύραρχος Στυλιανός Φούκας  καλεί τους εμπλεκόμενους φορείς να είναι σε ετοιμότητα και τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί αποφευγοντας οποιαδήποτε ενέργεια στην ύπαιθρο που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά. Υπενθυμίζει άλλωστε ότι τα πρόστιμα είναι… τσουχτερά.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.