Αίτημα συνάντησης με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη κατέθεσαν επίσημα σήμερα το πρωί οι αγρότες της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων που βρίσκονται με τα τρακτέρ τους στο δρόμο.
«Το αίτημα κατατέθηκε επίσημα στο υπουργείο και αναμένουμε απάντηση» σημείωσε στο «Νέο Αγώνα» ο Πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ Κώστας Τζέλλας. Υπενθύμισε ότι προηγούμενο μήνα που οι αγρότες της Καρδίτσας είχαν στήσει ξανά ολιγοήμερο μπλόκο στον κόμβο του Ε65, είχαν καταθέσει και τότε αίτημα συνάντησης με τον υπουργό για το θέμα των τιμών στο βαμβάκι και του κόστους παραγωγής, το οποίο ωστόσο ποτέ δεν απαντήθηκε από την ηγεσία του υπουργείου!

ΑΝΑΒΟΛΗ ΑΓΡΟΤΟΔΙΚΕΙΟΥ
Εν τω μεταξύ, νωρίτερα το πρωί οδηγήθηκε σε αναβολή και το δεύτερο αγροτοδικείο που κλήθηκαν να περάσουν αυτό το μήνα οι εκπρόσωποι της ΕΟΑΣΚ.
Το αγροτοδικείο, στο οποίο κατηγορούμενοι ήταν οι Βαγγέλης Μπούτας, Κώστας Τζέλλας, Γιάννης Τσιούτρας και Σωτήρης Γιαννακός, αφορούσε το μπλόκο στον Ε65 το Δεκέμβρη του 2018. Τελικά και αυτό αναβλήθηκε για τον Γενάρη του 2021.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
Στις τάξεις του μπλόκου της Καρδίτσας, εντείνονται οι προετοιμασίες για το πανελλαδικό αγροτικό συλλαλητήριο που θα γίνει το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της Agrotica. Ο Γραμματέας της ΕΟΑΣΚ Γιάννης Τσιούτρας υπογράμμισε ότι στις τάξεις των αγροτών υπάρχει κινητικότητα για συμμετοχή και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο μπλόκο ή στους κατά τόπους αγροτικούς συλλόγους για να δηλώσουν συμμετοχή καθώς η μετάβαση θα γίνει με λεωφορεία.
Εκτός από την κινητοποίηση άλλωστε οι αγρότες θα επισκεφθούν και την αγροτική έκθεση.